Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brazilští futsalisté postoupili popáté do finále MS

Rio de Janeiro - Brazilští a španělští futsalisté svedou v neděli boj o titul mistrů světa. Domácí hráči si v Riu de Janeiro zajistili popáté v historii postup do finále, když v dnešním dramatickém duelu porazili Rusko 4:2. Španělsko udrželo šanci na obhajobu výhrou 3:2 po prodloužení nad Itálií.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Brazílie tak má zajištěn šestý cenný kov z šestého MS. Pouze před čtyřmi lety nepostoupila do finále, když podlehla na penalty pozdějším vítězům ze Španělska.   

V dnešním utkání se domácí tým rychle dostal do dvoubrankového vedení, přestože více střeleckých příležitostí měl soupeř. K dramatické koncovce směřoval zápas poté, co se v 26. minutě podařilo Chamadijevovi snížit na 2:3. 

Přestože měli Brazilci jedinečnou šanci zvýšit z brejku opět na dvoubrankový rozdíl, tři minuty před koncem jim zatrnulo po tyčce, kterou nastřelili Rusové při útoku tří na jednoho. O několik sekund později ale přece jen rozjásal domácí fanoušky Gabriel a stanovil konečný výsledek. 

Druhé semifinále bylo reprízou boje o titul z roku 2004 a skončilo sportovní tragédií pro nejlepšího hráče Italů na tomto šampionátu Fogliu. Ten zachránil svůj tým již v zápase čtvrtfinálové skupiny proti Íránu, nyní v 27. minutě vyrovnal na 1:1, ale v poslední sekundě prodloužení si dal vlastní gól. 

Jeho teč se odrazila od tyče italské branky a ve snaze odkopnout míč se Foglia trefil do vlastní sítě současně s vypršením desetiminutového prodloužení. Už v něm se obhájci stříbra zachraňovali brankou Grany na 2:2 necelé dvě minuty před koncem.   

Výsledky - semifinále: 

Brazílie - Rusko 4:2 (3:1) 
Branky: 4. Schumacher, 8. Falcao, 19. Vinícius, 38. Gabriel - 18. Pula, 26. Chamadijev. 
     
Španělsko - Itálie 3:2 po prodl. (1:1, 1:0) 
Branky: 5. Daniel, 45. Fernandao, 50. vlastní Foglia - 27. Foglia, 49. Grana.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články