Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Špičce se nepřibližujeme, konstatuje po MS trenér florbalových brankářek

Praha - České florbalistky se vzpamatovávají z mistrovství světa v Tampere, které fanouškům nabídlo nejvyrovnanější bitvy o medaile v historii. Svěřenkyně Miroslava Janovského však opět skončily těsně pod medailovými stupni. Přestože tak blízko finálovému utkání Češky ještě nikdy nebyly. "Pořád tam zůstává propastný rozdíl," je si vědom trenér brankářek Roman Vítek.

V semifinálovém zápase s Finskem Češky prohrávaly 2:3, trenér Miroslav Janovský odvolal brankářku a 19 vteřin před koncem dokázala Hana Koníčková vyrovnat. Vysněné finále se zdálo být za rohem, který představovalo prodloužení, Finky však přesto stihly tři vteřiny před koncem rozhodnout o svém postupu.

"Nedokážu si to vysvětlit," ohlíží se za klíčovým okamžikem semifinále kapitánka reprezentace Denisa Billá. "Asi jsme se nechaly unést euforií, že jsme dokázaly dát devatenáct vteřin před koncem gól. Už jsme se asi viděly ve finále, nebyly jsme trpělivé. Bohužel jsme Finkám darovaly balonek."

A špatná druhá třetina v utkání o třetí místo se Švýcarskem rozhodla o tom, že český výběr odjel z mistrovství světa bez medaile. "Čtvrtým místem jsme potvrdily místo ve světovém žebříčku. Finále bylo opravdu kousek, zápasy v play-off ukázaly, že když jsme skutečně koncentrované, dokážeme udělat opravdu velmi dobrý výsledek. Ale musíme se dostat na maximální hranu," říká Billá.

S tím souhlasí i Vítek. "Přiblížit špičce se můžeme tak jednou v deseti zápasech. Věřili jsme, že to vyjde, ale myslím si, že se obecně nepřibližujeme. Naše kroky dopředu jsou stejně dlouhé jako kroky absolutní špičky. Pořád tam zůstává propastný rozdíl," přiznává.

Češkám tedy nezbylo než sledovat finále pouze z pozice divaček. "Ve finále jsem byla trochu zklamaná výkonem Švédek. Ke konci zápasu jsem to možná přála více Finkám, od Švédek jsem čekala více. Možná i ony samotné byly překvapené, že to nešlo tak, jak si plánovaly," připomněla Billá výhru Švédek překvapivě až v nájezdech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články