Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lovosice si poradily s Frýdkem-Místkem, Dukla po výhře v Kopřivnici vede o tři body

Lovosice - Ve 14. kole extraligy házenkářů přijel na hřiště Lovosic nejlepší střelec soutěže Vojtěch Petrovský. Ani jeho dobrý individuální výkon na vítězství Frýdku-Místku nestačil. Lovosice utkání vyhrály o tři branky poměrem 25:22. Házenkáři Dukly Praha zvítězili v hale kopřivnického nováčka 33:26 a vedou extraligu o tři body před Plzní a Hranicemi. Plzeňští obhájci titulu porazili Jičín vysoko 32:19, Hranice po výhře 27:20 nad Zubřím sesadily protivníka z druhé pozice. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lovosice - Frýdek-Místek

Dukla si v Kopřivnici vypracovala náskok 12:6, domácí však dokázali během pěti minut zkorigovat na rozdíl jediného gólu. Pražanům se pak ale vydařil i začátek druhé půle a na jejich sedmibrankové vedení už soupeř tentokrát odpověď neměl.

Kopřivnice přitom mohla utkání zdramatizovat, jenže neproměnila pět sedmimetrových hodů. "Nebyli jsme dnes horším týmem, avšak doplatili jsme na katastrofální koncovku. To si proti Dukle nemůžeme dovolit. Vzhledem k průběhu zápasu je výsledek krutý," řekl domácí trenér Ivo Vávra na svazovém webu.

Jičín ulehčil Plzni cestu za výhrou spoustou technických chyb, domácí kouč Martin Šetlík tak mohl poslat na palubovku i náhradníky. "Náš výkon v prvním poločase naznačoval to, že na zisk bodů nemůžeme v Plzni pomýšlet. Odehráli jsme špatné utkání, nefungovala nám ani obrana a navíc nám nehrál do karet ani výškový deficit," řekl trenér hostů Aleš Babák.

Hranice po dvou prohrách zabraly a Zubří porazily výrazným rozdílem. "Pro nás šlo o velmi nevydařené utkání, které jsme ztratili už v závěru první půle. Ve druhém poločase už jsme neměli šanci s tím něco udělat. Měli jsme katastrofální úspěšnost střelby a udělali jsme moc chyb v obraně," prohlásil trenér Zubří Andrej Titkov, jehož tým klesl na čtvrté místo. První body získal po 13 nezdarech poslední Zlín, který zvítězil o gól nad Litovlí.

Házenkáři Lovosic si v týdnu nechali na domácím hřišti skalp deset kol neporaženého lídra soutěže – Dukly. Proti rozjetému Frýdku-Místku si proto věřili. Do trháku šli až ve dvacáté minutě, kdy na 8:6 zvýšil Jan Landa. Domácí pak podržel brankář Adamík a i díky němu Lovosice nastoupily do druhé půle za vedení 15:10.

Ostrostřelec Frýdku-Místku Vojtěch Petrovský v zápase proměnil šest sedmimetrových hodů a přidal jeden gól ze hry – hosté už ale nedokázali stáhnout náskok Lovosic na méně než tři góly. Lovosice nakonec porazily Frýdek-Místek 25:22.

Výsledky 14. kola extraligy házenkářů

Lovosice - Frýdek-Místek 25:22 (15:10) Nejvíce branek: Bouček 8, Klimt a Malý po 5, Sýkora 3, Chroustovský 3/2 - Petrovský 7/6, Kichner 4, Pomichálek a Krahulík po 3.

Hranice - Zubří 27:20 (15:9) Nejvíce branek: Rachač 8, Hastík 7, Stržínek 3 - Řezníček 6/1, Douda 4, Bechný 3.

Karviná - KP Brno 30:21 (20:8) Nejvíce branek: Frančík 9, Paululik 8, Skrobič 3 - Dostalík 6, Kučera 4, Hubáček 3.

Plzeň - Jičín 32:19 (16:10) Nejvíce branek: M. Tonar 6/2, M. Škvařil 5, Jonáš, Ivancev, Poloz a Šindelář po 3 - Šulc 4, Zeman a Kubík po 3.

Kopřivnice - Dukla Praha 26:33 (14:17). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články