Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkářky Slavie porazily Porubu a posunuly se na druhé místo

Praha - Házenkářky Slavie v desátém kole interligy vyhrály v přímém souboji o druhé místo v Porubě těsně 24:23 a posunuly se za Michalovce na druhé místo před Most. Poruba zůstává po prohře čtvrtá.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Slavie zvítězily v utkání s Porubou

"Byl to prozatím nejtěžší zápas, který jsme odehrály. Hodně dobře jsme bránily a takovému ofenzivnímu týmu, jako je Poruba, jsme dovolily jen 23 branek," pochvalovala si trenérka Pražanek Petra Vítková, která ocenila hlavně brankářky obou týmů Petru Kudláčkovou a Markétu Dolákovou. Mrzelo ji horší proměňování šancí.

Kouč domácí Poruby Ján Beňadík naopak svůj tým za předvedený výkon kritizoval, nespokojený byl především s útokem. "Dlouho nám trvaly rozehrávky, které měly být rychlými brejky. Než jsme sebrali balon a rozehráli, dlouho to trvalo," řekl Beňadík. "Pochválil bych Očadlíkovou a Švirákovou, některé další hráčky ale podaly průměrné nebo podprůměrné výkony, to si budeme muset rozebrat," dodal.

Mostečanky jasně porazily Olomouc

Mostečanky sice jako první inkasovaly, ale pak už jenom vedly. Na přelomu poločasů daly šest gólů v řadě a v závěru i díky devítinásobné střelkyni Szarkové náskok ještě navýšily do dvouciferné podoby.

"Na Olomouc jsme se připravovali, věděli jsme, že jejich výkonnost má vzestupnou tendenci, nechtěli jsme to utkání podcenit. Dařila se nám hra v obraně," citoval domácího trenéra Luboše Hudáka server Onlajny.com. Jeho protějšek Jan Bělka byl rád, že hosté dokázali favorita alespoň v prvním poločase potrápit. "Je škoda, že jsme ještě další šance nevyužili, výsledek je k nám podle mě trošku krutý," řekl.

Výsledky 10. kola interligy házenkářek:

Písek - ŠKP Bratislava 32:25 (21:14)
Nejvíce branek: Kovářová 7/1, Kozáková a Svobodová po 6 - Marčeková a Gorejová po 5, Šarišská 4.

Veselí nad Moravou - Michalovce 25:32 (11:17)
Nejvíce branek: Vinjatynská 7, Olšovská 5, Lukšíková a Šustková po 3, Vargová 3/3 - Holešová a Černovová po 6, Kučerová, Habánková a Perederyiová po 3.

Plzeň - Šaľa 18:27 (12:14)
Nejvíce branek: Šelaisová 8/2, Drozdová a Rumlová po 3 - Pócsiková 9/1, Königová 5, Bujnochová 3.

Most - Olomouc 35:23 (19:13)
Nejvíce branek: Szarková 9/2, Súkenníková 5, Martinková a Zachová po 4 - Dostálová 6, Fryčáková 4, Růžičková 3/2.

Partizánske - Zlín 23:17 (13:9)
Nejvíce branek: Geričová 8/2, Savičová 5/1, Michnová 4/1 - Gartnerová 6/4, Sobieská a Drotárová po 3.

Poruba - Slavia Praha 23:24 (10:10)
Nejvíce branek: Očadlíková 6, Ryšánková 4, Marčíková 4/1, Šviráková 4/2 - Galušková 8, Kordovská 7, Stellnerová 6.

Zdroj
ČTK, onlajny.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články