Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý táhl Fenerbahce a pomohl k obratu nad Bayernem

Istanbul – Na mistrovství Evropy byl tahounem českého týmu a formu si basketbalista Jan Veselý přenesl i na klubovou úroveň. V Evropské lize se stal nejlepším hráčem Fenerbahce při domácí výhře 74:67 nad Bayernem Mnichov. Německý celek přitom většinu utkání vedl, ale Veselý především skvělou obranou pomohl svému týmu k obratu, když poslední čtvrtinu turecký klub vyhrál 22:8.

Slavící Jan Veselý z Fenerbahce
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Fenerbahce do utkání vstoupilo hodně ospale a Bayern v první půli měl zápas pod kontrolou. Do druhé části ale domácí výrazně přidali, k čemuž hodně přispěl Veselý, který bránil a doskakoval v útoku, čímž pomohl k rychlému vyrovnání.

Jenže pak si šel Veselý odpočinout a Bayern znovu odskočil na rozdíl 11 bodů. V poslední části však český reprezentant předváděl skvělou obranu, v útoku zase zářil Bobby Dixon, který dal čtyři trojky, a přišel obrat, na který hosté už neměli odpověď.

Veselý, který se musel pod košem trápit s o 20 kilogramů těžším protihráčem, nasbíral celkem 11 bodů, 11 doskoků, ale také pět asistencí a v hodnocení užitečnosti byl jasně nejlepším hráčem svého týmu. Navíc s ním na hřišti přehrálo Fenerbahce soupeře o 14 bodů.

Překvapení se zrodilo v druhém utkání skupiny A, když obhájce titulu Real Madrid prohrál 70:84 na hřišti Chimki Moskva.

Už ve čtvrtek zažil zklamání druhý český reprezentant v soutěži Tomáš Satoranský, jehož Barcelona prohrála 62:71 na hřišti tureckého nováčka Karsiyaky Izmir 62:71. Satoranský za 18 minut stihl tři body a dvě asistence.

Evropská liga basketbalistů - 1. kolo:

Skupina A: Fenerbahce Istanbul - Bayern Mnichov 74:67 (za domácí Veselý 11 bodů, 11 doskoků, 5 asistencí),

Skupina C: Kubaň Krasnodar - Panathinaikos Atény 81:70,

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články