Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi vstoupili do ME v malém fotbalu vítězstvím nad Španělskem

Vrsar (Chorvatsko) – Česká reprezentace vstoupila do mistrovství Evropy v malém fotbalu vítězstvím 2:1 nad Španělskem. Svěřencům trenéra Radka Pokorného v závěru utkání nebyla uznána regulérní branka.

Do utkání proti Španělsku vstoupili Češi dobře. Ve 4. minutě šli do vedení, Španělsko ale v úvodní dvacetiminutovce dokázalo odpovědět. Velké emoce vzbudila situace z druhého poločasu, kdy Ondřej Paděra dal podle všeho regulérní gól, rozhodčí ho ovšem neuznali. Českému týmu nakonec zachránil vítězství 2:1 Čeněk Cenek.

Češi, kteří obhajují bronz z posledního evropského šampionátu z Černé Hory, v základní skupině narazí ještě na Belgii a Řecko a postup z ní by měl být pro ně povinností, což si uvědomuje i manažer reprezentace Luděk Zelenka. "Vždycky jsme sem jeli s nejvyššími cíli, což se nemění. Věříme, že přivezeme medaili."

Na turnaj, jehož se účastní 32 týmů a bude se hrát na hřišti s kapacitou 2500 diváků, český výběr přijíždí hned s několika hráči, kteří zažili loňský bronzový šampionát. Do kádru se dostalo i pár nových tváří, mezi nimiž je například bývalý ligový hráč Slavie, Brna nebo Českých Budějovic Jaroslav Černý.

Česká reprezentace patří k nejúspěšnějším týmům na evropských šampionátech. Z dosavadních pěti turnajů odjela jen jednou s prázdnou a její celková bilance je jedno zlato, jedno stříbro a dva bronzy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články