Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lupi Roma přehráli ve finále softbalového Supercupu belgický Braschaat

Praha – Finálovým zápasem vyvrcholil v sobotu večer v Radotíně mužský softbalový Supercup, tedy evropský pohár mistrů. Za účasti světových hráčských es vybojovali titul softbalisté Lupi Roma po výhře 7:0 nad belgickými Braschaat Braves.

Je nám líto, video expirovalo.
V radotínském Supercupu zvítězili softbalisté Lupi Roma

Do finále se na radotínském hřišti dostaly dva týmy vedené argentinskými nadhazovači. Jak Sebastian Gervasutti, tak Roman Godoy patří k naprosté světové elitě a ve finále házeli i rychlostí přes 120 kilometrů v hodině. "Z hlediska hráčského obsazení je tento turnaj nejlepší, který se u nás kdy pořádal," uvedl organizátor turnaje Rostislav Hrych z Radotínského SK.

Ani český softball se na Supercupu neztratil. Za vítězné "Vlky" nastoupil ex-plzeňský vnější polař Martin Svoboda, nejlepší z českých týmů Havlíčkův Brod pak obsadil 4. příčku. Dlouho vyrovnané finále rozhodl až úplný závěr, ve kterém dali Italové s argentinskými posilami ve dvou směnách 6 bodů. "Pomohlo nám, že soupeř byl trochu frustrovaný z rozhodčího a nesoustředil se tolik na hru," zhodnotil finále Svoboda.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články