Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Volejbalistky do první divize nepostoupí, na Nizozemky nestačily

Lublin (Polsko) – České volejbalistky do první divize Grand Prix neposkočí. V semifinále Final Four druhé divize totiž nestačily na Nizozemsko, kterému podlehly 0:3. V neděli je tak čeká utkání o třetí místo s poraženým z druhého semifinálového duelu Polsko - Portoriko. Mezi elitu postoupí pouze vítěz turnaje v polském Lublinu.

Utkání Nizozemsko-Česko
zdroj: ČTK/PAP autor: Wojciech Pacewicz

Přitom české volejbalistky začaly slibně. V prvním setu si udržovaly dvoubodový náskok. Zvrat přišel v závěru sady. Svěřenkyně italského trenéra Carla Parisiho vedly ještě 21:20, ale pak zcela vypadly z herního rytmu. Po nepřesných útocích umožnily Nizozemkám získat pět bodů v řadě.

"Máme mladý tým a v důležité fázi v závěru prvního setu se projevila větší herní zkušenost soupeře. My jsme udělali zbytečně mnoho chyb. Navzdory porážce jsme odvedli s výjimkou druhé sady dobrý výkon. Pozitivní je, že jsme se z výpadku rychle dostali," uvedl Parisi.

Také kapitánka českého týmu Helena Havelková viděla příčiny porážky v nevydařeném úvodním setu. "Prohra mrzí. V závěru sady jsme chtěly rozhodnout útočnou hrou. Hodně jsme riskovaly, což nám nevyšlo. Udělaly jsme dnes hodně chyb," přiznala Havelková.

Koncovka prvního setu poznamenala výkon českých hráček i ve druhém. Zápolily se zakládáním útoků, pokulhávala i hra na síti. Jen s obtížemi se dostávaly do hry. Výpadek nezastavila ani častá střídání. Nizozemky v této fázi zápas ovládly a dovolily soupeřkám získat pouhých 14 bodů.

Až ve třetím setu se postupně české hráčky vzpamatovaly a srovnaly krok. V dramatické koncovce odvrátily první mečbol a vybojovaly si setbol. Poslední slovo ale patřilo zkušenějším volejbalistkám Nizozemska, které vyhrály třetí sadu 27:25.

Grand Prix volejbalistek - Final Four druhé divize v Lublinu (Polsko):

Nizozemsko - ČR 3:0 (21, 14, 25).

Sestava a body ČR: Vanžurová 13, Havelková 9, Mlejnková 7, Sajdová 3, Trnková 8, Vincourová, libero Dostálová - Toufarová, Hodanová 2, Smutná 1, Kvapilová 1. Nejvíce bodů Nizozemska: Slöetjesová 16, Balkensteinová-Grothuesová 15, Buijsová 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články