Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čeští basketbalisté nestačili v přípravě na ME na polský výběr

Walbrzych - Čeští basketbalisté se v rámci přípravy na zářijové mistrovství Evropy střetli s polským týmem a ve Walbrzychu mu podlehli jasným rozdílem 52:70, když se nedokázali především prosadit na útočné polovině soupeře. Nejlepším českým střelcem byl s devíti body Pavel Houška. Svěřenci Ronena Ginzburga budou mít příležitost k odvetě hned v neděli, to se ale bude hrát za zavřenými dveřmi.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté sehráli první přípravný duel před ME

Zatímco Češi za sebou měli jen pár tréninků a chyběly jim ještě opory Jan Veselý a Pavel Pumprla, soupeř již byl v kompletním složení včetně pivota z NBA Marcina Gortata či americké posily A.J. Slaughtera.

Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga od začátku předváděli dobrou obranu, i když s častými fauly, ale v útoku se jim nedařilo. Nedávali koše z dálky, malá souhra vedla ke zbytečným ztrátám a nedařila se ani souhra rozehrávačů s pivoty.

Naopak Poláci dali celkem osm trojek a díky střelbě z dálky si poradili i s českou zónovou obranou. V úvodu čtvrté čtvrtiny definitivně zlomili odpor Čechů a dovedli zápas k jasné výhře. Předchozí dva vzájemné duely přitom skončily rozdílem jediného koše.

Palyza: Výsledek je možná trochu zkreslený

"Je pravda, že nám dneska moc nešla střelba, také možná v některých částech hry bylo znát, že jsme měli dva týdny kondiční přípravu," řekl po zápase křídelní hráč Lukáš Palyza.

"Myslím, že jsme nehráli až tak špatně. Výsledek je možná trochu zkreslený. V první půlce jsme se drželi na pěti bodech. Ve druhé půlce jsme měli ještě dobré záblesky. Výsledek o dvacet bodů neodpovídá. Je potřeba si to probrat, najít si věci, které nešly, a zlepšit se," dodal Palyza.

Polsko - ČR 70:52 (17:14, 34:25, 49:40) 

Nejvíce bodů: Beriša, Waczyňski a Karnowski po 10 - P. Houška 9, Auda, Jelínek a Satoranský po 8. Fauly: 17:26. Trestné hody: 29/20 - 13/10. Trojky: 8:2. Doskoky: 38:36.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články