Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kiki a Maki nebudou samy. Na ME se díky divoké kartě představí i Kubala s Hadravou

Klagenfurt (Rakousko) – Český plážový volejbal bude mít na blížícím se mistrovství Evropy o jeden pár navíc. K dvojici Kristýna Kolocová, Markéta Sluková přibyli i Přemysl Kubala s Janem Hadravou, kteří se na šampionátu hraném v Rakousku představí díky divoké kartě.

Českému páru pomohla bronzová medaile z nedávných Evropských her v Baku. Nalosováni byli do skupiny A s nizozemskými favority a čerstvými vicemistry světa Nummerdorem a Varenhorstem, dále se Švýcary Gabathulerem s Gersonem a Turky Gögtepem s Giginogluem.

Kolocová se Slukovou budou mít v základní skupině G soupeřky z Německa Laboureurovou se Sudeovou, Litevky Povilaityteovou s Dumbauskaiteovou a Finky Hasuovou s Parkkinenovou. Evropský šampionát ve vyhlášené rakouské destinaci začne pro 32 dvojic v každé kategorii 28. července.

Kubala s Hadravou neměli pro přímou účast dostatek bodů, neboť jim závěr sezony pokazilo Kubalovo zranění. "Loni jsem si v Berlíně vykloubil rameno a bodově jsme se propadli. Teď v sezoně jsme proto nemohli nikde startovat, ale chytli jsme se na Kontinental Cupu v Rakousku, pak v Baku a zatímco začátek sezony byl špatný, teď se může úplně otočit," řekl jednačtyřicetiletý Kubala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubala s Hadravou dostali divokou kartu pro ME
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články