Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Na draftu NBA došlo i k bučení. Jedničkou se stal očekávaně Towns

New York – Očekávané se stalo skutečností. Jedničkou draftu NBA se stal 211 cm vysoký pivot Karl-Anthony Towns, jehož si vybrala Minnesota Timberwolves. Nejvýše postaveným Evropanem byl Lotyš Kristaps Porzingis, kterého si jako celkově čtvrtého zvolili New York Knicks, což vyvolalo v hale nesouhlasné bučení od skeptických fanoušků slavného klubu.

Karl-Anthony Towns
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kathy Willens

Volba devatenáctiletého Townse jako celkové jedničky nebyla překvapením. Hráč z univerzitního týmu v Kentucky dokáže být platný pod oběma koši a v uplynulé sezoně měl průměr 10,3 bodu a 6,7 doskoku na zápas. Úspěšnost střelby z pole měl 56,6.

Možná nervóznější než na palubovce byl Towns ve čtvrtek v hale Barclays Center, kde seděl vedle svého univerzitního kouče Johna Calipariho. "Snažil jsem se napít vody, ale nekontrolovaně jsem se třásl. Říkal jsem mu: 'Trenére, teď mi rozhodně nedávej míč na střelu v poslední sekundě, nedal bych to,'" popsal okamžiky předtím, než se stal jedničkou draftu.

Jako druhý šel na řadu D'Angelo Russell z Ohia, jehož si vybrali Los Angeles Lakers. Třetí byl Jahlil Okafor z Duke - svěřenec slavného univerzitního a reprezentačního kouče Mikea Krzyzewského bude hrát za tým Philadelphia 76ers.

Poté zazněla jména trojice zahraničních talentů. Jako celkově čtvrtý se dostal na pódium devatenáctiletý Porzingis ze Sevilly, jehož ale "přivítalo" bučení jeho budoucích fanoušků. Příznivci Knicks totiž dávají přednost univerzitním domácím hráčům, které dobře znají, před rizikovými akvizicemi z Evropy.

"Hodně fanoušků nemělo radost, když mě draftovali. Mám ale všechno ve svých rukou, takže se pokusím přeměnit tohle bučení v potlesk. Fanoušci jsou někdy krutí, ale tohle je New York a jsem na to připraven," řekl Porzingis.

Dalším vybraným zahraničním hráčem byl na pátém místě Chorvat Mario Hezonja, jehož práva získalo Orlando. Po něm přišel na řadu konžský rodák vychovaný v Texasu Emmanuel Mudiay, který může vyměnit čínský klub Kuang-čou Southern Tigers za Denver Nuggets.

Posledním draftovaným Čechem byl v roce 2012 Tomáš Satoranský, po němž sáhl Wahington, ale nechal ho zatím hrát ve Španělsku. Rok předtím si stejný klub vybral Jana Veselého, jenž se loni po tříletém zámořském angažmá vrátil do Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články