Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Uslzená Štěrbová při rozlučce: Že jsme vyhrály, je obrovský úspěch

Most - Přestože házenkářka Helena Štěrbová nemá ráda ubrečené rozlučky, po odvetě play-off o účast na světovém šampionátu proti Nizozemsku končila profesionální kariéru v slzách. Sedmadvacetiletá spojka ve svém posledním utkání zvítězila se spoluhráčkami z národního týmu 25:23, na postup na mistrovství to ale kvůli vysoké porážce 23:33 v prvním duelu nestačilo.

Helena Štěrbová (vlevo) se loučí s reprezentačním dresem
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Myslela jsem si, jak budu strašně silná, jak mě to nedožene. Myslím, že jsem to dokázala docela dobře vytěsnit v tom zápase, tam jsem na to nemyslela. Ale samozřejmě je to konec jedné krásné éry, takže je to emotivní," řekla se slzami v očích Štěrbová, která končí kvůli vleklým zdravotním problémům.

Celé dva týdny během srazu se snažila nemyslet na to, že je její poslední. "Chystala jsem se tak, aby mě to nedohánělo každý den, každou poradu, pokaždé když pojedeme na trénink. Abych si neříkala, ježiši, teď je to naposledy. To se mi povedlo, ale v tom posledním zápasem jde vše ven," připustila.

Bezprostředně po zápase myslela hlavně na spoluhráčky, které jí budou hodně chybět. "Promítly se mi obrazy mých spoluhráček, s kterými se znám dlouho a které pro mě znamenají strašně moc. To mi bude chybět úplně nejvíc ze všeho," řekla Štěrbová.

Mrzelo ji, že se neloučila postupem na světový šampionát, na druhou stranu si ale cenila dnešní výhry. "Jakkoliv náš tým nikdy nehledá výmluvy, je nutno zdůraznit, že jejich sestava je jiná než naše. Ty holky hrají ve výborných klubech, na házenkářské mapě jsou úplně jinde. Kdybychom postoupily, byl by to házenkářský zázrak. Že jsme vyhrály, je obrovský úspěch," uvedla Štěrbová.

Při rozlučce dostala dárky od svazu. "Rodiče říkali, že kytku mi nevezou. S holkama si určitě dáme v šatně malý přípitek a určitě se spolu rozloučíme," uvedla Štěrbová. "Teď plánuji prázdniny, potom další studium, rodinný život," dodala.

Kdyby byla zdravá, ráda by pokračovala. "Reprezentace byl hlavní důvod, proč jsem hrála a vracela se po zranění, proč jsem hrála s takovou ortézou. Ale bohužel nejde to protahovat donekonečna," doplnila Štěrbová.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky zdolaly Nizozemsko, na postup na MS to však nestačilo
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články