Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Novozélanďané předvedli v Praze maorský tanec haka

Praha - Na hřišti Tatry Smíchov proběhl přátelský zápas mezi českou ragbyovou reprezentací a novozélandským výběrem All Blacks Ambasadors, který je složený z hráčů působících v Evropě. I tento tým umí haka, tradiční maorský bojový tanec. V Praze ho rugbisté umožnili divákům a fanouškům po zápase sledovat z bezprostřední blízkosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Novozélanďané předvedli v Praze tradiční tanec haka

Exhibice proti vyslancům země, kde je jen ragbyových rozhodčích čtyřikrát více než v Česku ragbistů, byla pro hráče zážitkem. "Jsem rád, že jsem byl zdravý a že jsem byl u toho. Taková utkání se nehrají každý rok a kdo ví, zdali se k něčemu takovému ještě dostanu," poznamenal kapitán Robert Voves.

Na soupisce domácího trenéra Tomasze Putry se objevilo celkem 30 jmen, proti All Blacks nastoupilo i několik reprezentačních nováčků. Hosté nejprve předvedli třem tisícovkám natěšených diváků tradiční haka, rituální bojové seskupení před zápasem, a úvod utkání patřil jim. V poločase hosté vedli 29:13, jenže druhá půle se pak nesla v režii českých hráčů.

Důslednou hrou čeští ragbisté dotahovali ztrátu a deset minut před koncem prohrávali jen o čtyři body. Přes obrovský tlak se domácím už nepodařilo dát další pětku, těsná prohra však nikomu v hledišti nevadila. "Byla to jednak příprava před dalším účinkováním českých ragbistů v soutěži ME, a pak skvělá propagace ragby," řekl asistent trenéra Roman Šuster.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články