Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tři duely v řadě neprohrávají. Warriors potvrdili bilanci a srovnali stav finále

Cleveland (USA) – Za celou sezonu se nestalo, aby Golden State prohrálo tři zápasy v řadě. A skvělou bilanci potvrdilo i ve finále NBA. Warriors po dvou porážkách zvítězili na půdě Clevelandu 103:82 a srovnali stav série na 2:2. André Iguodala a Stephen Curry se na tom podíleli 22 body, v domácím týmu zůstal LeBron James s 20 body daleko za svým střeleckým průměrem.

LeBron James z Clevelandu (vpravo) se snaží prosadit přes Davida Leeho z Golden State
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paul Sancya

Warriors stejně jako v semifinále Západní konference proti Memphisu nepustili soupeře za stavu 1:2 na zápasy do brejku a vybojovali si zpět výhodu domácího prostředí pro případný rozhodující zápas. "Skoro zoufale jsme chtěli vyhrát. A bylo skvělé, že jsme přišli na hřiště a na obou jeho stranách jsme dokázali prosadit naši hru. Výkon jako dnes nám vyhrával zápasy v celé sezoně," řekl rozehrávač Klay Thompson.

Vstup do zápasu se sice povedl lépe Clevelandu, který vedl 7:0 a 16:9, jenže už na konci první čtvrtiny měl sedm bodů navrch soupeř. Nejlepší tým základní části už vedení nepustil. Hrozbu dramatu hosté odmítli v úvodu poslední dvanáctiminutovky, kdy odpočívala hvězda Clevelandu James, a vzali si zpět dvouciferný náskok.

James měl ve finálové sérii dosud průměr přes 40 bodů na zápas, tentokrát se musel spokojit s 20, k tomu přidal 12 doskoků a osm asistencí. "Ofenzivně jsme byli špatní. Někdy to prostě v útoku nejde," konstatoval James. Střelecky jej předčil v domácím týmu ruský pivot Timofej Mozgov s 28 body.

James se v zápase potýkal s křečemi, navíc si v prvním poločase způsobil tržnou ránu na hlavě o kameru a musel na šití. Celkem trefil jen sedm z 22 pokusů z pole a minul i pět trestných hodů. Na jeho bilanci se podepsal i dobře bránící Iguodala, který nezvykle nastoupil v základní sestavě místo pivota Andrewa Boguta.

"Plán byl ztížit mu práci, jak jen to půjde. Umožnit mu jen těžké střely. Snadněji se to říká, než dělá, ale máme talentovaný tým," řekl Iguodala. "André je náš nejzkušenější hráč a je to jeden z nejchytřejších basketbalistů, s nimiž jsem kdy pracoval," pochválil jednatřicetiletého svěřence trenér Steve Kerr.

Cleveland - Golden State 82:103 (24:31, 42:54, 70:76)

Nejvíce bodů: Mozgov 28, James 20, T. Thompson 12, Dellavedova 10 - Iguodala a Curry po 22, Green 17, Barnes 14. Fauly: 19:21. Trestné hody: 28/20 - 27/19. Trojky: 4:12. Doskoky: 49:44. Diváci: 20 562. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články