Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češky vyhrály turnaj v Karlových Varech, v posledním duelu přehrály Turecko

Karlovy Vary - České basketbalistky vyhrály v přípravě před mistrovstvím Evropy turnaj v Karlových Varech. V závěrečném utkání porazily Turecko 62:55, když předtím zdolaly i Slovensko a nestačily jen těsně na Lotyšsko. Klíčovou postavou českého výběru byla opět Kateřina Elhotová, která zaznamenala 19 bodů.

Češky od 2. čtvrtiny trvale vedly, nejvíce však o sedm bodů. Dvě a půl minuty před koncem se Turkyním povedlo srovnat na 53:53, ale česká kapitánka Veronika Bortelová trojkou vrátila týmu vedení, které ještě potvrdila trestnými hody, a Turkyně už nenašly odpověď.

"Ceníme si toho, že se náš projev zlepšuje. To, že jsme dnes porazily Turecko, je hrozně hezké, ale nehrály v té nejsilnější sestavě. To musíme vzít v potaz. Každá výhra posouvá tým dopředu psychicky. Je dobře, že jsme si s tím zápasem takto poradily," řekla pivotka Ilona Burgrová.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky porazily Turecko a vyhrály turnaj v Karlových Varech

Generálkou pro svěřenkyně trenéra Lubora Blažka bude 4. a 5. června dvojutkání s Běloruskem v pražské hale Královka. Devátého června tým odjede na ME. Ještě předtím se rozhodne o konečné nominaci. Trenér Blažek dnes zúžil tým o rozehrávačku Petru Záplatovou, které se přesune do výběru pro Univerziádu.

"V současné době je v týmu 13 hráček. Na závěrečných dvanáct zúžíme tým až v Praze po zápasech s Běloruskem. Jsou určitá zranění na pozici pivota. Je potřeba na tomto postu nominaci zvážit ještě v zápasech s Běloruskem," vysvětlil Blažek.

Přípravný turnaj basketbalistek před ME v Karlových Varech:

ČR - Turecko 62:55 (15:14, 31:26, 43:38)

Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 19, Burgrová 13, Stejskalová 11 - Albenová 16, Sandersová 13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články