Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kolocová se Slukovou jsou po jistém výkonu již v osmifinále

Praha - Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou porazily v 1. kole Prague Open Rakušanky Schützenhöferovou, Plesiutschnigovou jasně 2:0 po setech 21:15, 22:20 a postoupily do další fáze turnaje. Další české páry Bonnerová s Hermannovou ani Háječková s Novákovou nezvládly své duely 1. kola a končí na děleném 17. místě.

Nejvýše nasazené Sluková a Kolocová na Prague Open ve skupině nezářily jako loni. V pátek prohrály s finským párem Lehtonenová, Lahtiová 1:2 a skupinu zakončily s bilancí výhry a dvou porážek. "Neladí nám to v základních činnostech, na příjmu a na nahrávce. Dostáváme se do skóre, kdy prohráváme o dva tři body a musíme dotahovat, což se nám nedaří. Úplně nám to nefrčí," řekla Sluková.

I v 1. kole se musel pátý pár z olympiády v Londýně poprat s tlakem velkého očekávání. "Každý sem přišel s tím, že Kiki a Maki zase vyhrajou, ale to je docela těžký. Jsme profesionálky a musíme se s tím poprat," prohlásila Kolocová. Zápas s mladými Rakušankami ale zvládly. Nepovedl sem jim vstup do prvního setu, ale ztrátu 1:4 stáhly a za pomoci publika set zvládly. Ve druhé sadě vedly už o pět bodů, ale o náskok přišly a nakonec proměnily až třetí mečbol. "Ke konci jsme se trošku natrápily, to nebylo fajn, ale vítězství se počítá," řekla Kolocová.

"Je to velká úleva, trošku to z nás spadne, ale pořád se v naší hře hledáme. Jsme rády, že jsme vyhrály a budeme nejhůř deváté, ale ta koncovka zase ukázala, že umíme spadnout do nic moc situace, a to nás štve. Ke konci jsme se trošku natrápily," přiznala Kolocová. V boji o čtvrtfinále v sobotu nastoupí proti čtvrtému nasazenému páru Maria Clara, Carol z Brazílie. "Je to o tom najít svůj rytmus," podotkla Kolocová. "Je to velice silný tým, pro mě jedny z favoritek, ale všechno je o naší hře. Když zahrajeme to, co umí Maki a Kiki zahrát, čím jsme triumfovaly vloni, tak na ně máme," ujistila Sluková.

Dvě výhry ve skupině si připsaly Bonnerová s Hermannovou a jednu z nich právě proti Marii Claře a Carol, a to dvakrát 21:19. "To je pro nás dobrý skalp, další do sbírky," řekla Hermannová. "Postup ze skupiny byl náš cíl, jsme spokojené, ale chceme víc."

Jenže to se jim nepovedlo. Proti Švýcarkám si sice vynutily zlepšeným výkonem ve druhém setu tie-break, ale v tom příliš chybovaly a vypadly. "Nevím, neumím si to odůvodnit. Nešlo mi to, nehrála jsem tak jak ráno. Tenhle zápas byla nevyužitá šance. Ve skupině jsme hrály dobře, krom těsného prvního zápasu jsme vyhrávaly, zrovna tenhle v play off nevyšel," litovala Bonnerová.

Novákové s Háječkovou k postupu ze skupiny pomohl i fakt, že Švédky Grawenderová a Lundqvistová z turnaje kvůli zranění odstoupily. V play off ale nestačily na Takeovou s Mizoeovou, které potrápily především v první sadě, v níž dokázaly srovnat na 19:19, ale další dva míče ztratily. Druhý set pak prohrály 16:21.

Prague Open, turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu:

Skupina A: Lehtonenová, Lahtiová (Fin.) - Kolocová, Sluková (1-ČR) 2:1 (18, -19, 12).

Skupina B: Nováková, Háječková (31-ČR) - Grawenderová, Lundqvistová (18-Švéd.) bez boje

Skupina D: Bonnerová, Hermannová (13-ČR) - Maria Clara, Carol (4-Braz.) 2:0 (19, 19).

Play off - 1. kolo: Kolocová, Sluková - Schützenhöferová, Plesiutschnigová (19-Rak.) 2:0 (15, 20), Takeová, Mizoeová (12-Jap.) - Nováková, Háječková 2:0 (19, 16), Betschartová, Eiholzerová (32-Švýc.) - Bonnerová, Hermannová 2:1 (17, -18, 8). Vyřazené české páry se dělí o 17. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články