Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prostějovští basketbalisté přehráli Opavu a mají ligový bronz

Prostějov - Basketbalisté Prostějova vybojovali bronzové medaile v NBL. V rozhodujícím duelu o třetí místo porazili na domácí palubovce Opavu 89:60 a sérii vyhráli 2:1 na zápasy. Hanáci se udrželi na medailových pozicích po druhých místech v předchozích pěti letech. Opava naopak zisk bronzu nezopakovala.

Utkání Prostějov - Opava
zdroj: ČTK autor: Géla František

Sérii o bronz rozhodlo domácí prostředí. V něm oba týmy slavily v předchozích dvou zápasech vysoká vítězství. Zejména pak Prostějov, který bitvu poražených semifinalistů zahájil výhrou o třicet bodů (94:64). Zatímco před týdnem Orli zlomili soupeře až v poslední čtvrtině, tentokrát se jim to povedlo hned v úvodu.

Domácí totiž dali prvních 21 bodů zápasu, z toho se o 17 bodů včetně čtyř trojek postaralo duo Tomáš Mrviš, Pavel Slezák. Opavané skórovali poprvé až v polovině sedmé minuty ze své jedenácté střely a po dvou oddechových časech. V poločase pak byl rozdíl bez jednoho bodu už třicetibodový (43:14) a i přes přesnější mušku Slezanů po změně stran byl stejný i na konci dávno rozhodnutého utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Prostějov - Opava

Slezák se stal s 19 body nejlepším střelcem zápasu, v týmu soupeře se na 13 bodů dostal Radim Klečka. Hanáci jednoznačně předčili hosty na doskoku, pod košem získali 46 míčů proti opavským 25 úspěchům.

"Sezona se povedla. Vyhráli jsme Český pohár, přestože nebylo finále, tak si bronzu vážíme, a jako jediní jsme dokázali porazit Nymburk," řekl prostějovský kouč Zbyněk Choleva. "Zápas rozhodl náš skvělý začátek, v obraně jsme byli velmi pozorní a důslední, také agresivní a to samé se nám podařilo v útoku. Je fantastická věc udržet soupeře za první půlku na 14 bodech. Pak byla otázka udržet stejnou koncentraci do druhé půlky," řekl Choleva.

Utkání o 3. místo v lize basketbalistů - 3. zápas:

Prostějov - Opava 89:60 (27:7, 43:14, 66:37)

Nejvíce bodů: Slezák 19, Švrdlík 13, Mrviš 12, Nečas 11, Peterka 10 - Klečka 13, Kvapil 10, Cvek a Šiřina po 9. Fauly: 18:25. Trestné hody: 27/19 - 12/7. Trojky: 10:5. Doskoky: 46:25. Konečný stav série: 2:1. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články