Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dallas nemohl stačit na dvaačtyřicetibodového Hardena

New York - Na 42 bodů si vylepšil osobní rekord v play-off basketbalista Houstonu James Harden. Jeho tým tak především jeho zásluhou zdolal potřetí basketbalisty Dallasu. Houston zvítězil 130:128.

James Harden
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Gutierrez

Harden v předchozích dvou zápasech nechával spíše vyniknout spoluhráče, ale tentokrát od začátku přidal na agresivitě. "V prvních dvou zápasech mě dobře bránili a nenechali úplně hrát na koš. Ale dneska to šlo lépe, tak jsem toho využil," řekl Harden. Rockets vyhráli v Dallasu i díky výbornému výkonu Dwighta Howarda, jenž si připsal 26 doskoků.

Zápas byl plný zvratů. Rockets vedli v první čtvrtině o 11 bodů, v druhé naopak 13 bodů ztráceli a v poslední zase o 11 vedli. Koncovku ale ovládl Harden: trefil těžkou střelu přes pivota Mavericks Tysona Chandlera a Monta Ellis už vyrovnat nedokázal.

Ellis si vylepšil osobní rekord v play-off na 34 bodů, stejně úspěšný byl i Dirk Nowitzki, ale ani to Mavericks nestačilo. Bez Rajona Ronda a Chandlera Parsonse čelí ztrátě 0:3 na zápasy, což ještě žádný tým v NBA neotočil. "Byl to vyrovnaný zápas, výborný pro diváky. Úspěšnost střelby byla vysoká, muselo se to všem líbit. Bohužel jsme prohráli, ale musíme bojovat dál," řekl Nowitzki. (VIDEO)

Stejným poměrem na zápasy vedou i hráči Washingtonu a mají před sebou čtvrté utkání s Torontem doma. Ve třetím duelu se Raptors znovu dlouho drželi, ale v závěru trefil dvě trojky Paul Pierce a strhl výhru 106:99 na stranu Wizards. "Ještě žijeme. Ještě není konec. Tenhle tým se nikdy nevzdává," prohlásil trenér Toronta Dwane Casey. (VIDEO)

Nejlepší obránce sezony Kawhi Leonard si vylepšil osobní rekord v play-off na 32 bodů a San Antonio deklasovalo Los Angeles Clippers 100:73. Po prvních dvou vyrovnaných zápasech tým z Kalifornie obhájcům titulu vůbec nestačil a prohrává 1:2. "Leonard se zlepšuje každým dnem a dokazuje, že není jenom skvělý obránce, ale má velký potenciál i v útoku," řekl trenér vítězů Gregg Popovich. 

Spurs ovládli už první čtvrtinu a náskok jenom navyšovali. "Asi dvakrát v sezoně jsme podali takovýhle výkon. Pokaždé když jsme minuli střelu, a že jsme jich minuli hodně, tak jsme bránili méně a méně," řekl trenér Clippers Doc Rivers. (VIDEO)

Výsledky 1. kola play-off NBA:

Východní konference - 3. zápas:

Washington - Toronto 106:99, stav série 3:0.

Západní konference - 3. zápasy:

Dallas - Houston 128:130, stav série 0:3, San Antonio - LA Clippers 100:73, stav série 2:1. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články