Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Duncan zastavil Hardena, Houston se tak propadá Západní konferencí

New York - Basketbalisté Houstonu podlehli rozjetému San Antoniu 103:104 a propadli se tabulkou Západní konference až na šesté místo, takže by proti Spurs mohli v play-off nastoupit znovu.

Tim Duncan střílí přes Dwighta Howarda, přihlíží James Harden
zdroj: ČTK/AP autor: Bob Levey

Spurs se rozhodli vyřadit ze hry nejlepšího střelce ligy Jamese Hardena a prakticky po celý druhý poločas úmyslně faulovali Joshe Smithe, známého nízkou úspěšností střelby trestných hodů. Smith jich házel 26, proměnil pouze dvanáct.

Harden zůstal na 16 bodech a měl po své trojce, která zmenšila rozdíl skóre na jediný bod, ještě šanci na obrat, ale jeho střelu zblokoval Tim Duncan. Ten byl s 29 body lídrem Spurs, kteří se vyhoupli na třetí místo Západní konference. (VIDEO)

"Taktiku jsme použili podle pravidel a jsem s ní spokojený. Je to pokaždé lepší, než kdyby měl Harden míč v rukou, to je v těchto dnech skoro nebránitelné," konstatoval trenér San Antonia Gregg Popovich. "Byla to dobrá strategie. Já si na šestky věřil, ale dneska mi nepadaly a jim to pomohlo k výhře," řekl Smith.

Oklahoma porazila 116:103 oslabené Sacramento, které hrálo bez nejlepších střelců DaMarcuse Cousinse a Rudyho Gaye. Russell Westbrook přidal k 27 bodům deset asistencí a Enes Kanter nastřílel 25 bodů, přesto favorit zlomil zápas až v poslední čtvrtině. (VIDEO)

"Nebudeme se dívat, jak hrají New Orleans, když to neovlivníme. Musíme sami ještě třikrát vyhrát a uvidíme, jak to dopadne," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks.

Ani New Orleans nezaváhal doma s Phoenixem a udržel se na osmém místě po výhře 90:75. Nejlepším střelcem Pelicans byl Anthony Davis s 19 body, přestože po úderu do krku téměř půl zápasu nehrál. Vrátil se na poslední čtvrtinu a za velkého aplausu diváků pomohl odvrátit poslední nápor Suns. (VIDEO)

"Díval jsem se v šatně na televizi, když mě doktor kontroloval, a věděl jsem, že vedeme celkem v pohodě. Měl jsem problém polykat, ale vyřešilo se to a mohl jsem se vrátit do hry," napsal po zápase Davis do tiskové zprávy, protože nemohl mluvit.

Nejlepší tým Východu Atlanta přejela Charlotte 104:80 a poprvé v klubové historii vyhrála šedesát zápasů za sezonu. K výhře nejvíce pomohl Mike Muscala, který získal více herních minut po zranění Paula Millsapa: za pětadvacet minut nastřílel 17 bodů. (VIDEO)

Všechny týmy bojující o postup do play-off ve Východní konferenci uspěly a odskočily tak Miami, které v pátek nehrálo. Nejpřekvapivější vítězství si připsal Boston, který přerušil osmnáctizápasovou domácí vítěznou šňůru Clevelandu a vyhrál 99:90.

Výsledky:

Atlanta - Charlotte 104:80, Brooklyn - Washington 117:80, Cleveland - Boston 90:99, Denver - Dallas 143:144 po druhém prodl., Detroit - Indiana 103:107, Houston - San Antonio 103:104, LA Lakers - Minnesota 106:98, New Orleans - Phoenix 90:75, New York - Milwaukee 91:99, Oklahoma City - Sacramento 116:103, Orlando - Toronto 99:101, Utah - Memphis 88:89.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články