Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Florbalisty Mladé Boleslavi dělí jediná výhra od superfinále

Brno - Florbalisté Mladé Boleslavi vyhráli ve třetím semifinálovém utkání play-off extraligy na hřišti Bulldogs Brno 4:3 po samostatných nájezdech, vedou už 3:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od postupu do superfinále. Vítěz základní části sice třikrát prohrával, ale v rozstřelu rozhodl Petr Novotný. Mistrovské Vítkovice doma podlehly Tatranu Střešovice 4:5 a prohrávají 1:2 na zápasy.

Jiří Curney se raduje z gólu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Mladá Boleslav může v neděli dovršit postup a po sedmi semifinálových neúspěších v minulých letech vylepšit svůj dosavadní zisk čtyř extraligových bronzů. Brno je v semifinále podruhé v historii, a pokud čtyřikrát nevyhraje, skončí stejně jako před deseti lety čtvrté.

"Bylo to napínavé utkání se vším všudy ve vysokém tempu, Brno nám bylo více než jen vyrovnaným soupeřem. Přesto jsme si dokázali dojít pro třetí a velmi důležité vítězství v sérii. Ve čtvrtém utkání musíme předvést lepší florbalový výkon a ten přidat k bojovnosti a urputnosti," řekl trenér Mladé Boleslav Jan Zahalka.

Brno opět favorita trápilo, přesto neuspělo. "Utkání se nám povedlo dobře rozehrát, bohužel jsme v první třetině nevytěžili víc než dvě branky. Ve zbytku utkání jsme i nadále pokračovali ve výborném výkonu, ale nakonec byl šťastnější soupeř. Zítra budeme pokračovat ve své práci, která se nám i přes dnešní porážku daří," prohlásil trenér Brna Jan Kadlec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. semifinále Bulldogs Brno - Mladá Boleslav

Tatran vedl v Ostravě po první třetině už 4:0, ale Vítkovice finišovaly. Na 4:5 snížily v 50. minutě, další gól ale už v utkání nepadl. "Povedl se nám vstup do zápasu a od toho se celé utkání odvíjelo. Škoda zbytečných faulů v závěru, mohly nás stát vítězství," uvedl kouč Střešovic Jiří Jakoubek.

"My jsme zápas ztratili laxností v první třetině. Po zbytek zápasu jsme předvedli náš standardní výkon. Donutili jsme soupeře chybovat a ke konci chyběla i troška štěstí," řekl trenér Vítkovic Michal Deus.

Výsledky 3. zápasů semifinále play off extraligy florbalistů

Bulldogs Brno - Mladá Boleslav 3:4 po sam. nájezdech (2:2, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky: 5. V. Hrubý, 14. Žižka, 40. Coufal - 10. Ludvík, 14. Salát, 54. Tomáš Chroust, rozhodující sam. nájezd Novotný. Stav série: 0:3.

1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 4:5 (0:4, 2:1, 2:0)

Branky: 48. a 50. Hájek, 25. Bräuer, 31. Řezanina - 2. a 34. Heřmanský, 4. Fridrich, 9. M. Vávra, 19. Richter z tr. střílení. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články