Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Futsalisté si o Euro zahrají v baráži, o přímý postup je připravilo Slovinsko

Laško (Slovinsko) – Věděli, že pokud chtějí postoupit na Euro přímo, musí v posledním utkání kvalifikační skupiny proti Slovinsku vyhrát. Českým futsalistům se však proti domácímu výběru nedařilo. Prohráli s ním 1:3 a o evropský šampionát si zahrají v zářijové baráži. Naopak Slovinci zvítězili i ve třetím duelu a slaví postup.

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT autor: Michal Pavlík

"Bylo to velmi vyrovnané utkání a rozhodla jednoznačně slovinská kvalita. Chtěli víc, zablokovali mnoho střel, létali po zemi a to nám chybělo. Navíc jsme udělali tři chyby, které soupeř třikrát potrestal. Rozhodla vůle po vítězství, kterou jsme dneska neměli," řekl po zápase trenér Tomáš Neumann.

Český výběr začal výborně a už ve třetí minutě šel po trefě Kovácse do vedení. Slovinci však do konce poločasu skóre otočili. Mezi 10. a 12. minutou zakončili povedené kombinace Melink s Osredkarem a krátce před pauzou přidal třetí gól Vrhovec po velké chybě Cupáka.

Ve druhé půli už hosté nedokázali zápas zvrátit, jejich střely často zablokovali obránci Slovinska nebo mířily mimo branku. ČR nenavázala na předchozí výhry nad Francií (5:3) a Norskem (4:0) a v páté kvalifikační skupině končí na druhém místě.

"Musím říct, že nám trochu odešla forma z ledna, února nebo z podzimu. Asi nás nahlodaly i zdravotní problémy, se kterými jsme sem jeli. Půlka mančaftu byla pod prášky a teplotami. Asi to mělo i vliv, ale na to se samozřejmě nemůžeme vymlouvat. Čeká nás baráž a tam musíme stoprocentně uspět," dodal Neumann.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih futsalu: Slovinsko - Česko

Slovinsko - ČR 3:1 (3:1)

Branky: 10. Melink, 12. Osredkar, 20. Vrhovec - 3. Kovács.

Sestavy ČR: Gerčák (Vahala) - Novotný, Kovács, Seidler, Belej - Cupák, Holý, Janovský, Slováček, Rešetár, Salák, Lištván, Sláma. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články