Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Futsalisté v kvalifikaci ME přehráli i Nory a mají jistou baráž

Laško (Slovinsko) - Čeští futsalisté zvládli i druhý zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016 a po výhře 4:0 nad Norskem si zajistili minimálně účast v baráži. Svěřenci Tomáše Neumanna se ještě v sobotu utkají s domácím Slovinskem, vítěz skupiny postoupí přímo na šampionát do Srbska.

Čeští futsalisté
zdroj: ČT sport

"Slovinci jsou kvalitativně jinde než předchozí soupeři. Čtyři pět hráčů je tam na světové úrovni, zbytek je slabší. Uvidíme, třeba se utahají. My budeme hrát svou hru, nezajímají nás Slovinci, půjdeme si v sobotu za vítězstvím," uvedl útočník Michal Kovács.

Český tým, který ve středu vstoupil do kvalifikace triumfem 5:3 nad Francií, začal dobře a už po 19 vteřinách trefil Novotný tyč. Jeho spoluhráč Seidler pak v osmé minutě otevřel skóre a na rozdíl dvou branek zvýšil krátce před pauzou Belej.

Ve druhé půli pokračovala převaha české reprezentace, kterou gólově vyjádřili Novotný a Kovács. Norsko tak utrpělo stejný debakl jako ve středu se Slovinskem. "Dneska jsme měli zápas pod kontrolou, a i když soupeř byl houževnatý, vlastní šikovností jsme si dokázali poradit. Zvládli jsme to úplně v pohodě," ocenil trenér Neumann.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih futsalu: Česko - Norsko

Kvalifikace futsalistů o postup na ME 2016 ve Slovinsku:

Česko - Norsko 4:0 (2:0)

Branky: 8. Seidler, 18. Belej, 27. Novotný, 37. Kovács. Sestavy ČR: Gerčák (Vahala) - Novotný, Kovács, Seidler, Belej - Cupák, Holý, Janovský, Slováček, Rešetár, Salák, Lištván, Sláma. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články