Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkářky Mostu vyhrály o gól v Šaľe a vedou interligu

Praha - Házenkářky Mostu se dostaly do čela interligové tabulky. V dohrávce 13. kola zvítězily české mistryně v Šaľe 22:21 a díky lepšímu skóre předstihly dosud vedoucí Michalovce.

Slavící hráčky Mostu
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Ondřej Bičiště

"Zápas se vyvíjel, jak jsme očekávali. Šaľa je doma silný, bojovný soupeř. Věděli jsme, že to nebudeme mít lehké. Nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce," uvedl trenér Mostu Ľubor Hudák.

Nejtěsnějším výsledkem skončilo i utkání ve Zlíně, kde třetí Poruba zvítězila 27:26. Střelecky se v předehrávce 19. kola blýskla Šárka Marčíková, která dala jedenáct gólů ostravského týmu.

"Do utkání jsme vstoupili výborně, ale nedokázali jsme domácí celek zlomit. Chyběla nám k tomu větší agresivita v obraně, kterou jsme nedokázali udržet celých šedesát minut. Ani nám to moc nešlo v útoku. O to více si ale ceníme vítězství," řekl trenér Poruby Jan Beňadik, jehož svěřenkyně nyní čeká nedělní odveta čtvrtfinále Vyzývacího poháru ve Francii.

Dohrávka 13. kola:

Šaľa - Most 21:22 (10:12) Nejvíce branek: R. Bíziková 7/1, Kertézsová 4, B. Bíziková 3/3, Trochtová 3 - Weisenbilderová 5/1, Ryšánková a Vítková po 3.

Dohrávka 19. kola:

Zlín - Poruba 26:27 (12:13) Nejvíce branek: Tóthová 6/3, Sobieská 5, Kolářová a Kamenářová po 4 - Marčíková 11/4, Šviráková 4, Adámková a Kostelná po 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články