Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk prohrál s Kazaní i počtvrté v sezoně

Kazaň (Rusko) – Počtvrté na sebe v letošní sezoně narazili a počtvrté měření sil mezi Nymburkem a Kazaní skončilo vítězstvím ruského favorita. Tentokrát Středočechy zdolali v rámci VTB ligy na vlastní palubovce 76:62.  

Nymburku znovu chyběl nejlepší střelec Chester Simmons, navíc po týdenní pauze se hráči pomalu dostávali do tempa. Těžko se jim překonávala výborná obrana Kazaně, za prvních šest minut dali pouze šest bodů a domácí rychle získali dvouciferné vedení.

Českému mistrovi se povedlo udržet se v utkání, o což se staral zejména Darius Washington, autor osm asistencí, a několikrát se přiblížil na dostřel. Ale Kazaň potvrzovala svou kvalitu a nedala hostům šanci na obrat.

Největší šanci měl Nymburk 14 minut před koncem, kdy Vojtěch Hruban snížil na pouhé tři body, jenže hvězda domácích Kaimakoglu odpověděl trojkou a Kazaň ještě do konce třetí čtvrtiny stačila utéct na rozdíl 14 bodů. A v poslední části už si vedení zkušeně hlídala. Nymburku nepomohlo ani 14 útočných doskoků.

Kazaň - Nymburk 76:62 (22:15, 41:32, 63:49)

Nejvíce bodů: Kaimakoglu 15, White 12, Fischer 11 - Stutz 14, Hruban 11, Houška 8. Fauly: 19:19. Trestné hody: 15/12 - 12/9. Trojky: 8:5. Doskoky: 26:33.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články