Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Soutěž smečařů ovládl nováček LaVine, trojkařům dominoval Curry

New York – Vítězem nejsledovanější soutěže smečařů během víkendu All Star opanoval nováček Zach LaVine z Minnesoty, který se v 19 letech stal druhým nejmladším vítězem po Kobem Bryantovi. Při střelbě trojek svoje kvality zase prokázal Stephen Curry, který ve finále předvedl třináct úspěšných hodů v řadě.

Zach LaVine (vpravo) během soutěže smečařů během víkendu All Star
zdroj: ČTK/ap autor: Frank Franklin II

Za své první dvě smeče v základním kole dostal LaVine pokaždé maximální počet 50 bodů a s přehledem postoupil do dvoučlenného finále, když vyřadil Masona Plumleeho a Giannise Antetokounmpa. Jednou ze smečí dal vzpomenout na film s basketbalovou tematikou Space Jam a hvězdu Michaela Jordana.

Ve finálovém kole pak získal ze dvou smečí dohromady 94 bodů a porazil Victora Oladipa z Orlanda. "Jsem jako v sedmém nebi, jako bych snil. Když si pamatuji, jak jsem sledoval všechny vítěze, jak zvedali trofej pro nejlepšího smečaře, a teď jsem tady. Je to splněný sen," řekl LaVine. (VIDEO)

Ostře sledovaná byla letos i soutěž trojkařů plná hvězdných střelců. V nabitém poli postoupili z prvního kola do finále dva spoluhráči z Golden State Curry a Klay Thompson a spolu s nimi hvězdný rozehrávač Clevelandu a bývalý vítěz soutěže Kyrie Irving.

Finálové kolo jasně ovládl Curry, když Irving dosáhl na 17 bodů a Thompson na 14. Curry v jednu chvíli trefil 13 střel v řadě a minul až poslední střelu soutěže, čímž dosáhl na famózních 27 bodů. "Cítím se skvěle. Konečně jsem v téhle soutěži napočtvrté zvítězil. Hecovali jsme se s Klayem, tak jsem rád, že jsem ho porazil," řekl Curry. (VIDEO)

Dovednostní slalom pro sebe rozhodl Patrick Beverley z Houstonu, jenž byl do soutěže nominován až dodatečně. Přesto prokličkoval ze všech nejrychleji a porazil i druhého finalistu Brandona Knighta z Milwaukee. (VIDEO)

Speciální střeleckou soutěž spojující současnou hvězdu NBA, legendu a hráčku ženské WNBA třetí rok po sobě ovládl tým Chrise Boshe (Miami Heat) se Swin Cashovou z New York Liberty a bývalou hvězdou Atlanty Dominiquem Wilkinsem. (VIDEO)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články