Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Přestřelku nejlepších týmů NBA ovládla Atlanta

New York – Souboj lídrů NBA vyzněl pro basketbalisty Atlanty. Ti na domácí palubovce porazili lídra Západní konference Golden State 124:116. Sedmičce "dvouciferných" střelců Atlanty vévodil autor 23 bodů Jeff Teague, na druhé straně dal Klay Thompson 29 a Stephen Curry 26 bodů, přesto Warriors téměř po celý zápas jen marně dotahovali.

Radost hráčů Atlanty
zdroj: ČTK/AP autor: Curtis Compton

"Dnes jsme si přihrávali ještě lépe než oni, a to jsou tím pověstní. Myslím, že to byl důvod, proč jsme vyhráli," řekl rozehrávač Atlanty Dennis Schröder. "Mluvilo se také o tom, že by to teoreticky mohla být předzvěst letošního finále, ale nepřemýšlíme o tom," dodal s úsměvem trenér Hawks Mike Budenholzer. (VIDEO)

Dvanáctizápasová vítězná šňůra Clevelandu skončila po dramatické koncovce v Indianě. Minutu a půl před koncem dal George Hill trojku s faulem a poslal Pacers do tříbodového vedení, které už Cavaliers neotočili. "Nepadaly mi střely, takže jsem chtěl hlavně navázat kontakt a nechat se faulovat, ale tentokrát ta střela neuvěřitelně vyšla," řekl o klíčovém momentu Hill.

Cavaliers prakticky po celé utkání vedli, ale poslední čtvrtina jim nevyšla. Kyrie Irving byl tentokrát s 29 body lepší než LeBron James, jenž nastřílel o čtyři body méně. (VIDEO)

Důležitý zápas o postup do play-off tentokrát zvládl New Orleans. Pelicans ve středu těsně nestačili na Oklahomu City hlavně kvůli skvělému výkonu Russella Westbrooka, ale tentokrát jeho další ostrostřelbu předčili a vyhráli 116:113 díky první trojce Anthonyho Davise v sezoně.

Davis v poslední sekundě trefil těžkou střelu zdálky přes dva hráče a završil tak svůj velký den, když zaznamenal 41 bodů a deset doskoků. Poražený Westbrook jen těsně nedosáhl na triple double za 48 bodů, 11 asistencí a devět doskoků.

"V NBA není moc prostoru pro oslavy, zítra zase hrajeme, ale člověk se musí na chvíli zastavit a po takovém zápase si to trochu užít. Davis byl prostě fenomenální a patří jasně k nejlepším hráčům ligy," uvedl trenér vítězů Monty Williams. Do sestavy Thunder se po zranění palce vrátil Kevin Durant a nastřílel 27 bodů. (VIDEO)

Toronto prohrávalo v první půli s Los Angeles Clippers o dvacet bodů, ale pak Raptors předvedli velký obrat a zvítězili 123:107. V repríze finále NBA z posledních dvou let zdolali San Antonio Spurs jasně Miami 98:85. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Atlanta - Golden State 124:116, Boston - Philadelphia 107:96, Brooklyn - New York 92:88, Detroit - Denver 98:88, Houston - Milwaukee 117:111, Indiana - Cleveland 103:99, Minnesota - Memphis 90:89, Oklahoma City - New Orleans 113:116, Orlando - LA Lakers 103:97 po prodl., Phoenix - Utah 100:93, San Antonio - Miami 98:85, Toronto - LA Clippers 123:107.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články