Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

USK propadlo v Krakově a prohrálo o čtrnáct bodů

Krakov - Basketbalistky ZVVZ USK Praha podlehly s Wislou Krakov 72:86 a v Evropské lize si zkomplikovaly boj o postup do vyřazovací fáze. Ve skupině A nyní mají na třetím místě před pronásledovateli jen nejtěsnější náskok.

Radost hráček USK Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Pražanky přitom do utkání dobře vstoupily, hrály sebevědomě a rychle získaly náskok sedmi bodů (13:6). Jenže pak domácím hráčkám pomohly dvě trojky, po kterých se chytily v útoku, navíc jim nahrála nepřesně pískající trojice rozhodčích. Otáčené auty i přísné fauly basketbalistky USK rozhodily a Wisla získala zápas pod svou kontrolu.

"Pět minut jsme hrály dobře, ale bylo vidět, že nám chybí pohyb. Naše opory nezabraly. Rozhodčí samozřejmě sehráli svou úlohu, protože to z jejich strany bylo hrozné, ale nemyslím si, že by to bylo rozhodující. Hlavní byla naše špatná obrana," řekla trenérka Natália Hejková.

České mistryně měly problém především s přebíráním hráček po clonách, a tak Polky často skórovaly snadným nájezdem až do koše. Naopak hráčky USK musely hodně spoléhat na střelbu z dálky, protože ke koši se nedostávaly. A když se v závěru poločasu rozstřílela domácí hvězda Jantel Lavenderová, odnesla si Wisla do šaten náskok 13 bodů.

USK se nadále nedařilo bránit rychlé hráčky soupeře na perimetru a manko narostlo až na 18 bodů. Tým se snažila nakopnout zkušená rozehrávačka Laia Palauová, která trojkou protrhla své střelecké trápení, ale Polky byly nadále pohyblivější v obraně i v útoku. Pražankám se tak nevedla větší bodová šňůra, která by je vrátila do hry.

Krakov poučen prvním vzájemným utkáním v Praze, kde v poslední minutě ztratil vyhraný zápas, tentokrát žádný zvrat nedovolil. V útoku hrál velmi efektivně a hlídal si náskok. Až v posledních čtyřech minutách zabral vysunutý presing USK podpořený dvěma trojkami Aleny Hanušové, ale Krakov už si důležité vítězství pohlídal. Zasloužila se o něj zejména Lavenderová, která zaznamenala 24 bodů a 12 doskoků.

  • "Byl to náš nejhorší zápas v sezoně. Opravdu jsem naštvaná, hodně hráček hrálo pod svou úroveň. Naopak Wisla zahrála extrémně skvěle a výhru si zasloužila. Každý zápas v naší vyrovnané skupině je důležitý a může rozhodnout o postupu. Ještě nemáme nic jistého a Wisla se tímhle vrátila do hry. Ještě se to může dost zamotat," uvedla trenérka Natália Hejková

Wisla Krakov - ZVVZ USK Praha 86:72 (21:19, 45:32, 65:48)

Nejvíce bodů: Lavenderová 24, Quigleyová 20, Abdiová 13, Vanderslootová 12 - Robinsonová 12, Palauová, Hanušová a Vaughnová po 11, Petrovičová 10. Fauly: 20:21. Trestné hody: 17/15 - 18/13. Trojky: 3:5. Doskoky: 26:27.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články