Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk doma nestačil na euroligovou Kazaň

Nymburk - Basketbalisté Nymburku ve VTB lize doma prohráli s favorizovanou Kazaní 62:81 a připsali si v soutěži třetí prohru z pěti zápasů a první doma. Euroligový protivník nedal českému mistrovi šanci, ačkoli Nymburk oproti předchozím mezistátním zápasům zlepšil výkon.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalového utkání Nymburk - Kazaň

Nymburk opět postrádal tři zraněné hráče na pozici čtyři Christiana Burnse, Luboše Bartoně a Radoslava Rančíka, navíc se znovu hodně trápil klíčový střelec týmu Chester Simmons. Hrál často individualisticky, pouštěl se do těžkých střel a zbytečně ztrácel míč.

Naopak další z Američanů Darius Washington vstoupil do utkání velmi dobře, dal devět z úvodních 12 bodů Nymburku, ale pak se dostal do problémů s fauly a musel střídat. I tak ale domácí ještě drželi s Kazaní krok.

Jenže ve druhé čtvrtině si český celek vybral slabší chvilku, naopak zkušený protivník předváděl kolektivní basketbal s rychlým pohybem míče a přesnou střelbou a získal až patnáctibodové vedení. Zářil zejména americký rozehrávač Keith Langford, který zakončil utkání s 21 body a osmi asistencemi.

Ve druhé půli sice Nymburk hru srovnal a držel ztrátu neustále kolem 10 až 14 bodů, ale i vinou několika neproměněných dobrých střeleckých pozic nedokázal prolomit dvoucifernou hranici.

"Kazaň byla velmi silný soupeř a nemohli jsme myslet na úspěch, když nepodáme vynikající výkon. V obraně nám vázla komunikace, snadno nás obcházeli. Měli jsme šanci se vrátit do hry, ale minuli jsme několik lehkých střel. Proto dnes zaslouženě vyhrál lepší tým," zhodnotil zápas trenér Kestutis Kemzura.

Nymburk oproti dosavadnímu průběhu sezony dobře doskakoval, ale v útoku to nebylo ono a proti kvalitnímu soupeři nedostal šanci udělat ze zápasu větší drama. Naopak Kazaň v poslední čtvrtině utekla až na rozdíl 21 bodů a v poklidu si došla pro třetí výhru ze tří zápasů.

Utkání VTB ligy basketbalistů:

Basketball Nymburk - Kazaň 62:81 (19:21, 34:46, 53:65)

Nejvíce bodů: Washington 19, P. Houška 11, Hruban 8 - Langford 21, Bykov 10, Kaimakoglu 7. Fauly: 18:16. Trestné hody: 11/10 - 7/5. Trojky: 8:12. Doskoky: 32:25.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy