Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté Liberce a se štěstím i Karlovarska uhájili neporazitelnost

Praha - Volejbalisté Liberce a se štěstím i Karlovarska uhájili neporazitelnost ve 4. kole extraligy. Obhájce stříbra zdolal doma pod Ještědem Benátky nad Jizerou 3:0, zato nováček ze západu Čech musel odvracet v Ostravě mečbol, než zvítězil v pětisetové bitvě 16:14 v rozhodující sadě.

Radost volejbalistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec se s plným počtem 12 bodů drží za českobudějovickými rivaly, kteří si kvůli středeční Lize mistrů zápas s Příbramí předehráli už ve čtvrtek. Karlovarsko má o dva body méně. V Ostravě skončil úvodní set poměrem 33:31 pro domácí a obrovská bitva gradovala až po dvou a půl hodinách.

"Kdybychom zvládli dotáhnout první set, věřím, že by se zápas odvíjel jinak. Bylo by to 2:0. Takhle jsme rádi za dva body," řekl karlovarský kapitán Michal Sukuba. Loňský mistr Ostrava měla mečbol po zkaženém servisu střídajícího Bicana, ale hosté kritickou situaci zvládli. "Bod je málo. Chtěli jsme tři, nakonec nemáme ani dva," konstatoval ostravský blokař Tomáš Široký.

Pětisetové bitvy se odehrály také v Ústí nad Labem, které porazilo Havířov, a v Praze v hale ČZU. Tam druhý bod proti Odolene Vodě získali rovněž domácí. Kolo uzavře pondělní televizní dohrávka dosud neporaženého Zlína proti Brnu.

Uniqa extraliga volejbalistů - 4. kolo:

Ostrava - Karlovarsko 2:3 (31, -13, 20, -19, -14), Ústí nad Labem - Havířov 3:2 (28, -24, -22, 16, 13), ČZU Praha - Odolena Voda 3:2 (22, 16, -15, -23, 7), Liberec - Benátky nad Jizerou 3:0 (19, 20, 18).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články