Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nejtěžší možný test. Házenkáři otevřou kvalifikaci ve Francii

Chambéry (Francie) – Nejsilnějšího možného soupeře proti sobě mají čeští házenkáři na startu kvalifikace na mistrovství Evropy. Oslabený tým, kterému chybí kromě Filipa Jíchy i další osmička hráčů, nastoupí v úvodním duelu skupiny proti Francii.

Po Francii čeká na český celek ve Zlíně souboj s Makedonií, který může být klíčový z hlediska postupu. Na závěrečný turnaj se z každé skupiny kvalifikují první dva týmy a nejlepší celek z třetích míst. Zbývajícím soupeřem českého mužstva je Švýcarsko. "Myslím, že proti Francii bychom byli outsider i v absolutně kompletním složení. Z toho hlediska se situace v zásadě nemění. Francie je mistr světa, olympijský vítěz, mistr Evropy. Žádný lepší národní tým nyní na světě není. Sami jsme zvědaví, jak si povedeme," řekl Kubeš.

Spolu s Filipem před premiérou na reprezentační lavičce počítali zraněné. Vedle nejlepšího českého házenkáře Jíchy vypadlo dalších osm hráčů včetně střelce Pavla Horáka. S týmem nakonec do Chambéry neodcestoval ani Tomáš Řezníček, který má z tréninku naštípnutý malíček na levé ruce. Do Francie tak dorazilo jen čtrnáct hráčů.

  • "Já už na to ani nic neříkám, je to prostě neuvěřitelné. Chtěli jsme dodatečně povolat Honzu Užka z Karviné, a ten má otřes mozku. Skoro mi dochází slova, tohle jsem nikdy nezažil," kroutil po příjezdu do Chambéry hlavou reprezentační manažer Karel Nocar.
Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáře čeká začátek kvalifikace ve Francii

"Za posledních čtrnáct dní jsme jen škrtali a přepisovali. Je to extrémní případ, který tady ještě nebyl. Ale je to realita," uvedl Filip. "Můžeme pracovat jen s těmi, co tu jsou. Třeba i když se první zápasy v kvalifikaci nepovedou, snažíme se položit základ pro to, abychom v budoucnu hráli úspěšně. Je jedno, jestli je tu Filip, 'Hory' nebo ti, co v nároďáku ještě nikdy nebyli. Principy zůstanou stejné," doplnil Kubeš.

Francouzi vyrukují na český tým prakticky v nejsilnějším složením. Trenér Claude Onesta povolal všechny hráče, kteří v lednu ovládli evropský šampionát. "Francie má jednu obrovskou výhodu, že ta jejich částečná generační výměna proběhla s jediným výpadkem bezbolestně. Mají takové množství kvalitních hráčů, že dobře zapracovávají nové hráče do jejich systému," uvedl brankář Petr Štochl. "Každý post mají zdvojený. Všechno jsou to výjimeční hráči se spoustou zkušeností z finálových zápasů na mistrovství nebo v Lize mistrů. Je to extrémně silné mužstvo," dodal Štochl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články