Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nymburk na úvod sezony potrápilo Ústí

Nymburk - Nymburští obhájci titulu vstoupili do nového ročníku basketbalové ligy domácím vítězstvím 85:66 nad Ústím nad Labem. Středočeši si zápas úvodního kola předehráli kvůli startu v kvalifikaci Evropské ligy, v níž ve středu v Belgii nastoupí proti Hapoelu Jeruzalém. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Nymburk - Ústí nad Labem

Očekávaná nymburská výhra se ale nerodila vůbec snadno. Ústí v první čtvrtině vedlo až o šest bodů, v poločase byl stav nerozhodný 40:40. Až po změně stran začal náskok domácího týmu stoupat, nejlepším střelcem vítězného mužstva byl autor 22 bodů Darius Washington.

"Ústí nás donutilo pořádně se zapotit," uznal nymburský trenér Kestutis Kemzura. "Možná jsme už měli v hlavách kvalifikaci o Euroligu, nevím. Nedokázali jsme zastavit Rahona, který hrál opravdu skvěle. Dával body zvenku i zpod koše, v první půli nám dal 18 bodů. V druhém poločase jsme ho nechali dát jen šest bodů a to byl důvod naší výhry," dodal.

Ústecký asistent Martin Stavěl byl s výsledkem spokojený. "Zápas skončil o 19 bodů, což bych před ním bral všema deseti. Jsem rád za to, že jsme si dokázali, že i tento nesehraný tým, se kterým zatím vystupujeme, je schopen hrát s týmem, jako je Nymburk, jeden poločas vyrovnanou partii. Poslední čtvrtina byla, jaká byla, to se dalo čekat. Odešly nám síly, hráli jsme v užší rotaci," řekl Stavěl.

Jedenáctinásobný šampion Nymburk stejně jako v minulém ročníku odehraje v základní části ligy jen polovinu zápasů.

Výsledky 1. kola NBL

Nymburk - Ústí nad Labem 85:66 (20:24, 40:40, 62:54) Nejvíce bodů: Washington 22, Rančík 15, Houška 13 - Rahon 24, Laroche 14, Vette 11. Fauly: 21:19. Trestné hody: 24/17 - 16/12. Doskoky: 39:30. Trojky: 4:4. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články