Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté Íránu jsou mezi nejlepší šesticí MS

Varšava - Volejbalisté Íránu nečekaně postoupili mezi nejlepší šestici týmů na mistrovství světa. Na závěr osmifinálové skupiny E porazili Srbsko 3:1 a navíc jim nahrála překvapivá prohra Američanů 2:3 s Argentinou. Díky ní už mají jistý postup také domácí Poláci, i když je večer ještě čeká poslední osmifinálový zápas s vedoucí Francií. Tým USA na turnaji končí.

Volejbalisté Íránu
zdroj: ČTK/PAP

Asijský šampion Írán letos naznačil své možnosti už ve Světové lize, v níž obsadil čtvrté místo. Na mistrovství světa přitom dosud byla jeho maximem 19. příčka. Na šampionátu v Polsku svěřenci srbského trenéra Slobodana Kovače prohráli pouze dva z devíti zápasů, před Srbskem zdolali například Itálii nebo Američany.

V souboji dosud neporažených týmů o první místo ve skupině F uspěli brazilští obhájci titulu, kteří zdolali olympijské vítěze z Ruska 3:1. O třetím postupujícím rozhodne večerní zápas Německo - Kanada, v němž evropskému celku stačí uhrát dva sety.

Další část turnaje se bude hrát od úterý do čtvrtka ve dvou tříčlenných skupinách, v nichž půjde o postup do sobotního semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články