Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Český softball i baseball hlásí úspěchy, přesto patří stále k malým sportům

Praha – České pálkové sporty prožívají mimořádně úspěšné léto. Vše začali mužští softballisté, kteří získali titul na mistrovství Evropy v Havlíčkově Brodě. Týden po nich dosáhly na evropské zlato české juniorky. Vše dovršili den po juniorkách čeští baseballisté do jednadvaceti let, kteří na evropském šampionátu v Třebíči taktéž nenalezli přemožitele a v této kategorii oslavili druhé zlato. Jak říkají představitelé asociací softballu a baseballu, jde o zúročení dlouhé práce. Přesto zůstávají oba sporty až na výjimky na okraji zájmu českých sportovních fanoušků.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Gabriel Waage a Lucie Čubíková

Přitom oba sporty slaví velké úspěchy, jak potvrzuje předseda České softballové asociace Gabriel Waage. "Zažíváme mimořádná léta. V loňském roce jsme byli nejúspěšnější evropskou zemí na veškerých evropských turnajích a i letos dvě zlaté a jedna stříbrná medaile potvrzují nastoupenou cestu."

Úspěch prý pramení už u práce s mládeží, které napomáhá pořádání velkých akcí. "Je to práce v samotných klubech a na to navazující v reprezentaci. Nesporně je to i práce pořadatelská, tedy to, že představujeme softball prostřednictvím vrcholných akcí veřejnosti v České republice," říká Waage.

Nicméně se pálkovým sportům stále nedaří propracovat mezi velké sporty. Jaká je cesta za dalším zviditelněním? "Pořádat vrcholné akce zde v České republice v baseballu i softballu, to přináší větší povědomí o našich sportech. Vedle toho pracovat na rozvojových programech na školách," myslí si Waage. A místopředsedkyně České baseballové asociace Lucie Čubíková dodává, že by sportu prospěla větší medializace.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články