Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Házenkáři se chystají na baráž. Hrát bude i Jícha

Praha - Čeští házenkáři se chystají na úvodní zápas baráže o postup na mistrovství světa proti Srbsku. K prvnímu zápasu odcestuje šestnáct hráčů včetně kapitána Filipa Jíchy, který si před měsícem poranil kotník. Kouč Vladimír Haber věří, že i přes zdravotní problémy bude tradiční oporou.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři se chystají na baráž o MS

"Samozřejmě, že Filip není zcela zdráv. Nebudeme nic předstírat. Ale chce hrát, hrát bude. Jeho zdravotní stav povoluje hrát. Věřím, že bude oporou jako v minulosti," řekl konferenci Haber. Jícha si na začátku května poranil vaz v levém kotníku. Stihl ale závěr sezony, v níž s Kielem vybojoval bundesligový titul a ve Final Four Ligy mistrů obsadil druhé místo.

Po nedělním závěrečném duelu klubové sezony s Flensburgem zůstal v Německu a dorazí dnes. "Filip měl jednak oddílové povinnosti a vzhledem k jeho zdravotnímu stavu jsme ho nechali v tom režimu tak, jak byl v Kielu. Jeho zranění vyžadovalo speciální péči, nechtěli jsme do toho zasahovat. Myslím, že se tam o něj postarali dobře a dnes se připojí k týmu," dodal Haber. Na konci května se nejprve sešli reprezentanti širšího kádru, v pondělí pak v Praze začala finální příprava na Srbsko se všemi oporami kromě Jíchy. Na sobotní zápas nakonec odcestuje šestnáct hráčů, z osmnáctičlenného kádru zůstanou doma brankář Tomáš Mrkva a Milan Škvařil.

Reprezentace se pokusí o premiérový postup na světový šampionátu od MS v roce 2007. Se Srbskem se Češi utkali v play-off v letech 2006, 2008 a 2010, přičemž uspěli jen v prvním případě. Naposledy prohráli baráž s Ruskem. Odveta proti Srbům se bude hrát v sobotu 14. června v Brně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články