Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Takových turnajů moc není – Sluková s Kolocovou ocenily atmosféru na Štvanici

Praha – Pohádkou nazvaly plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková své první vítězství na Světovém okruhu. Triumfu se dočkaly na pražské Štvanici za podpory zaplněných ochozů a výhry si váží více než pátého místa z olympijských her 2012 v Londýně. "Medaile bude někde na výstavce a bude mi tenhle turnaj vždycky připomínat. Bylo to neskutečné a úžasné," zářila Kolocová.

Vítězky Prague Open - Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: ČTK autor: Petr Toman

V Praze se ženský turnaj Světového okruhu konal poprvé a Kolocová se Slukovou si užívaly bouřlivé atmosféry. Návštěvnost každým dnem stoupala a jejich vítězství ve finále aplaudovalo okolo sedmi tisíc lidí. "Nedovedla jsem si představit, že to bude takhle úžasné. Bylo to fakt skvělé," řekla Sluková. "Moc děkujeme a vážíme si toho. Kdybychom se měly o medaili dělit, tak s diváky," přitakala Kolocová.

Za Mekku plážového volejbalu se na evropském kontinentu považuje Klagenfurt. V Rakousku bývají vždy plné ochozy. "Štvanice ale nasadila hodně vysokou laťku," řekla Sluková. "Takových turnajů moc není, že je tak nádherná atmosféra," dodala Kolocová.

Po mečbolu ve finále si Sluková chvilku vychutnávala blažený pocit vleže na písku. Kolocová zase klečela a mávala ochozům. "Ten vítězný balon a moment, kdy člověk pořád nevěří, že vyhrál, si budu pamatovat asi nejvíc. Já myslím, že na to dlouho nezapomeneme," řekla Sluková už pokropená šampaňským.

V turnaji ztratily hráčky, přezdívané Kiki a Maki, v sedmi zápasech jen dva sety. V semifinále ale proti Rakušankám odvrátily mečbol a ve finále prohrávaly s Němkami v tie-breaku 7:10. "Vždycky jsme si to nechaly ujet, abychom pak zapnuly. Podařilo se nám to v důležitou chvíli a pak jsme si to nenechaly vzít," řekla Sluková.

Dalším vrcholem sezony bude účast na červnovém mistrovství Evropy

Premiérové vítězství mezi elitou je pro volejbalistky rozhodně povzbuzením. "Takové zkušenosti se počítají, příště budeme malinko méně nervózní. Víme, když se všechno sejde dohromady, že o medaile můžeme hrát. To je samozřejmě pro každého sportovce strašná pomoc. Že na tom, na čem tvrdě pracujeme několik let, že se to takhle zúročí. Je to krásný pocit," poznamenala Sluková.

V červnu je na pořadu mistrovství Evropy a Kolocová se Slukovou budou patřit k favoritkám. Upozorňují ale, že jedna výhra neznamená, že budou vyhrávat pořád. "Každé místo a každý turnaj je úplně jiný. Přijdou další těžké zápasy znovu a znovu a neočekáváme, že to takhle půjde na každém turnaji," řekla Kolocová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články