Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Osmičku postupujících do 2. kola doplnily Brooklyn a San Antonio

Toronto - Basketbalisté Brooklynu a San Antonia doplnili složení semifinálových dvojic konferencí NBA. Brooklyn prošel do 2. kola play-off po těsné výhře 104:103 nad domácím Torontem a bude hrát s Miami, postup v rozhodujícím sedmém utkání vybojovalo i San Antonio, které porazilo Dallas 119:96 a čeká ho série s Portlandem.

Utkání Toronto - Brooklyn
zdroj: AP autor: Frank Gunn

Nets poprvé v klubové historii zvítězili v zápase číslo sedm a jejich trenér Jason Kidd se stal prvním trenérem v historii NBA, který ve své premiérové sezoně uspěl v sedmém utkání play-off. O postupu se rozhodovalo v posledních sekundách. Osm vteřin před koncem Nets vedli 104:103 a vyhazovali z autu. Přihrávku Shauna Livingstona ale vystihl domácí Terrence Ross, a tak si mohli domácí vzít oddechový čas a pokusit se o zvrat.

Míč si vzal Kyle Lowry, jenž se rozhodl pro obtížný nájezd mezi několik hráčů a jeho zoufalý pokus v poslední vteřině zablokoval Paul Pierce. "Venku v sedmém zápase hrajete o život. Nehrál jsem moc dobrý zápas v ofenzivě, měl jsem problémy s fauly. Někdy musíte najít jinou cestu, jak pomoci svému týmu k výhře," řekl Pierce.

Nets vedl s 26 body Joe Johnson, který v poslední čtvrtině nastřílel 11 bodů v řadě. Náhradník Marcus Thornton přispěl 17 body, stejný počet přitom zaznamenal ve všech předchozích zápasech série dohromady. Torontu nestačilo 28 bodů Lowryho, v závěru "Raptorům" chyběl vyfaulovaný Amir Johnson, jenž za 22 minut na hřišti stihl 20 bodů a 10 doskoků. (VIDEO)

Hráči San Antonia přistoupili k sedmému zápasu nekompromisně a během první půle si proti Dallasu vypracovali náskok až 29 bodů. "Srazila nás přílivová vlna. Oni odehráli svůj nejlepší zápas. Jsou nejlepší z nejlepších a jsou skvělí už dlouhou dobu. Očividně mají velkou šanci na titul," poklonil se soupeři trenér Dallasu Rick Carlisle.

Mavericks ve třetí části rozdíl stáhli na 14 bodů, ale víc jim výborně hrající domácí nedovolili. Spurs stříleli z pole s úspěšností 57 procent, hvězdou zápasu byl Tony Parker s 32 body. Manu Ginobili přidal 20 bodů za 23 minut. Zkušené trio domácích Parker, Ginobili a Tim Duncan dohromady trefilo 23 z 34 střel. Dallas vedl s 22 body Dirk Nowitzki. (VIDEO)

Výsledky 1. kola play-off NBA:

Východní konference - 7. zápas: Toronto - Brooklyn 103:104 (konečný stav série 3:4).
Semifinále Východní konference: Indiana - Washington, Miami - Brooklyn.

Západní konference - 7. zápas: San Antonio - Dallas 119:96 (konečný stav série 4:3).
Semifinále Západní konference: San Antonio - Portland, Oklahoma City - Los Angeles Clippers.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články