Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia zahájila semifinále suverénně, Most rozhodl v sedmičkách

Praha – Pozici velkých favoritek potvrdily v úvodním semifinále play-off interligy házenkářek hráčky Slavie, které na domácí palubovce porazily Zlín jednoznačně 32:24. Dařilo se i obhájkyním titulu z Mostu, jež však o svém vítězství nad Porubou rozhodly až po sedmimetrových hodech. V normálně hrací době skončil duel mistrovských celků z posledních dvou sezon nerozhodně 26:26.

Slavící hráčky Mostu
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Ondřej Bičiště

Vyrovnanost zápasu předznamenaly už vzájemné duely v základní části, v nichž Most doma vyhrál o gól a Poruba o dva. Úvodní semifinále se dlouho lépe vyvíjelo pro hosty, v prvním poločase Poruba vedla o pět a ve druhém o čtyři góly. Černí andělé se ale v závěru vzchopili a tři minuty před koncem šli poprvé do vedení (25:24).

Přesto měl blíž k výhře soupeř, ale za nerozhodného stavu z poslední akce trefila Hrbková břevno a z dorážky v závěrečné sekundě Uhráková jen brankářku Mülnerovou. Rozstřel ze sedmimetrových hodů pak rozhodla až devátá série, v níž nedala gól porubská Minarčíková.

Favorizovanou Slavii nezastavila ani skutečnost, že semifinále nemůže hrát ve své hale v Edenu. V náhradním dějišti v Lovosicích nedaly Pražanky šanci soupeři stejně jako v obou vzájemných zápasech základní části, v nichž byl rozdíl ve skóre pokaždé dvouciferný.

Druhé zápasy sérií na tři vítězství se uskuteční v neděli na stejných místech.

Semifinále play-off házenkářské interligy žen - 1. zápasy:

Slavia Praha - Zlín 32:24 (15:11), Most - Poruba 26:26 (13:14), na sedmimetrové hody 8:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články