Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalová reprezentace se na úvod domácí EFT střetne se Švédskem

Česká Lípa - Čeští florbalisté se představí na turnaji Euro Floorball Tour v České Lípě po více než roce a půl doma a trenér Radim Cepek otestuje v posledním vystoupení sezony čtyři nováčky. Debutovat v národním týmu budou obránci Radek Gwuždž z Mladé Boleslavi, Petr Heřmanský z Tatranu Střešovice a útočníci Lukáš Uhrinovský s Markem Matejčíkem z Otrokovic. Zápas Česko - Švédsko sledujte od 19:00 exkluzivně na webu ČT sport.

"Všichni nováčci odváděli v této sezoně velmi dobré výkony, což potvrdili i v zápasech play-off. Absolvovali s námi i jednodenní reprezentační tréninky, kde svou výkonnost potvrdili. Proto teď dostávají zaslouženou šanci předvést se v oficiálních mezistátních zápasech," řekl trenér Radim Cepek.

Matejčík byl nominován dodatečně za omluveného Vojtěcha Skalíka ze švýcarského Malansu. Pro český tým bude turnaj dalším testem před prosincovým mistrovstvím světa v Göteborgu, kam se Češi kvalifikovali jako jasný favorit ze skupiny v nizozemském Nijmegenu na přelomu ledna a února. "Do prosince je ještě dost času, i proto v nominaci do České Lípy ještě stále můžeme dát šanci i dalším hráčům ze širšího kádru," uvedl Cepek.

"Máme i pár zraněných kluků, kteří se v nominacích objevují pravidelně, takže chybí třeba Honza Jelínek nebo Tomáš Sýkora," doplnil trenér národního týmu. Naposledy se český tým představil před vlastním publikem rovněž v rámci EFT v září 2012. Na domácí prostředí se florbalisté těší. "Věříme, že nás diváci přijdou podpořit, a chceme se jim odměnit aktivní hrou a dobrými výkony," dodal Cepek.

Program vysílání Euro Floorball Tour:

Pátek 25. 4.: 19:00 Česko - Švédsko (exkluzivně web ČT sport)

Sobota 26. 4.: 17:15 Česko - Finsko (ČT sport)

Neděle 27. 4.: 15:40 Česko - Švýcarsko (ČT sport)

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v České Lípě (25.-27. dubna):

Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), David Rytych (FbŠ Bohemians),

obránci: Marek Deutsch, Petr Heřmanský, Michal Podhráský (všichni Tatran Střešovice), Radek Gwuždž (Mladá Boleslav), Lukáš Veltšmíd (Vítkovice), Patrik Suchánek (Dalen/Švéd.), Filip Ullmann (Caperio Täby/Švéd.),

útočníci: Matěj Jendrišák, Ondřej Mikeš, Tom Ondrušek (všichni Chodov), Jiří Curney, Tadeáš Chroust (oba Mladá Boleslav), Marek Matejčík, Lukáš Uhrinovský (oba Otrokovice), Jan Natov (Střešovice), Patrik Dóža (Pixbo/Švéd.), Tomáš Sladký (Jönköping/Švéd.), Martin Tokoš (Dalen/Švéd.).

Florbalistky jedou na Euro Florball Tour bez trenéra

České florbalistky čeká první herní akce od prosincového domácího mistrovství světa v Brně a Ostravě a na Euro Floorball Tour ve finském městě Eerikkilä se představí ještě bez svého nového trenéra Miroslava Janovského. Nástupce dua Karolína Šatalíková, Markéta Šteglová chystá reprezentační výběr juniorek na světový šampionát v Polsku a zastupovat jej bude Michal Jedlička, který byl asistentem na domácím MS.

Noví reprezentační trenéři Janovský, Lenka Bartošová a Dušan Dudešek dali v nominaci šanci i několika novým hráčkám, některé opory naopak dostaly volno. Chybí Nikola Černá a Anet Jarolímová, které si chtějí po náročné sezoně odpočinout. Omluvila se i Eliška Krupnová a zraněné jsou Denisa Billá a Jana Vojáčková. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články