Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hradec má nové hřiště pro pozemní hokej, splňuje olympijský standard

Hradec Králové - Hřiště pro pozemní hokej, které se svým povrchem může rovnat tomu olympijskému z Londýna, vyrostlo v Hradci Králové. Jeho povrch vyzkoušela reprezentace do 21 let, která v Hradci sehrála zápas s bundesligovým celkem SV Arminen. Už letos pak bude hřiště vyvedené v sytě modré hostit olympijskou kvalifikaci.

Je nám líto, video expirovalo.
V Hradci Králové vyrostl nový areál pro pozemní hokej

"Ve spolupráci s městem se nám povedlo vybudovat něco, co ve střední Evropě nemá obdoby. Povrch, který vyhovuje olympijským parametrům a mistrovstvím Evropy, takže v tenhle moment jsme nejlepší hřiště v České republice, a to nadšení z toho určitě neskrývám," řekl na otevření předseda hradeckého HC Slavia Milan Nejedlý.

Během dvoudenního otevíracího festivalu si nové hřiště vyzkoušely i české reprezentantky do 21 let. "Hřiště je krásné, ale tím, že je nově položené, je ještě nehrané a drsné," uvedla jedna z juniorek Kateřina Laciná. Ty s rakouským bundesligovým SV Arminen prohrály 1:3, ovšem jejich příprava na červencové mistrovství Evropy v Belgii teprve začíná.

"Pokusíme se udržet áčkovou skupinu, je to pro nás prestižní věc. Určitě nepomýšlíme na nějakou medaili, ale udržet by to byl pro nás úspěch," doplnila další reprezentantka Anna Vorlová. 

První velkou mezinárodní akcí v Hradci Králové bude mistrovství Evropy divize C, následovat bude první kolo kvalifikace na olympijské hry v roce 2016.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články