Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

San Antonio vyhrálo v Indianě a vytvořilo nový klubový rekord

New York - Basketbalisté San Antonia zvítězili v pondělním programu NBA na hřišti Indiany 103:77 a vylepšili klubový rekord na 18 výher v řadě. Zatímco Spurs vévodí Západní konferenci i celé soutěži, Pacers poprvé v sezoně opustili první místo ve Východní konferenci. Dostalo se před ně mistrovské Miami po výhře 93:83 nad Torontem.

Utkání Indiana - San Antonio
zdroj: AP autor: Michael Conroy

Indiana se v posledních zápasech trápí zejména na útočné polovině, už pošesté za sebou její hráči stříleli s úspěšností pod 40 procent a z těchto šesti utkání jen jednou přesáhli hranici 80 nastřílených bodů. Proti rozjetým Spurs, kteří vylepšili 18 let starý klubový rekord v sérii neporazitelnosti, inkasovali nejvyšší prohru na domácím hřišti za poslední čtyři roky.

V San Antoniu ale zůstávají i přes působivé vítězné tažení při zemi. "Vítězná šňůra nic neznamená, pokud nemáte titul na konci sezony. Je hezké být u klubového rekordu, ale to je pořád k ničemu, když to nedotáhnete do konce," řekl Tony Parker, jenž k výhře Spurs pomohl 22 body.

"Nikdy jsme si nedávali za cíl nějaká čísla, vyhrát divizi, udělat určitou šňůru vítězných zápasů nebo něco takového. Mluvíme pouze o tom, abychom se snažili být tím nejlepším možným týmem, až dojde na play-off," uvedl trenér San Antonia Gregg Popovich. (VIDEO)

Po třetí prohře Indiany za sebou se do čela konference posunulo Miami. Obhájci titulu si poradili s Torontem i bez tria opor Dwyanea Wadea, Grega Odena a Raye Allena. Na 51. vítězství v sezoně se 32 body podílel LeBron James. (VIDEO)

V boji o postup do play-off Východní konference zvítězila osmá Atlanta i devátí New York Knicks. Atlanta si poradila s Philadelphií 103:95 (VIDEO) a Knicks i díky 34 bodům Carmela Anthonyho vyhráli v Utahu 92:83. (VIDEO) Oba týmy tak mají stále stejný počet výher na kontě, New York má ale o dvě porážky víc.

Na západě o postup bojuje Memphis, který porazil Denver 94:92. V dresu Nuggets odehrál přes 16 minut Jan Veselý a připsal si osm bodů, tři doskoky a po jednom bloku, získaném míči a ztrátě, ale také se stihl vyfaulovat. Nuggets v závěru prohrávali 90:93 a překvapivě zahráli akci na obrovitého Timofeje Mozgova, který se z trojky netrefil. (VIDEO)

Výsledky pondělních zápasů NBA:

Atlanta - Philadelphia 103:95, Charlotte - Washington 100:94, Chicago - Boston 94:80, Denver - Memphis 92:94 (za domácí Veselý 8 bodů a 3 doskoky), Detroit - Milwaukee 116:111, Indiana - San Antonio 77:103, Miami - Toronto 93:83, Minnesota - LA Clippers 104:114, New Orleans - Sacramento 97:102, Utah - New York 83:92.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články