Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Basketbalistky USK na Rivas Madrid nestačily

Madrid - Především selhání v ofenzivě zapříčinilo porážku USK na hřišti Rivasu Madrid, se kterým prohrálo 57:62. Španělský celek tímto vyrovnal sérii na 1:1 a o postupujícím týmu mezi osm nejlepších celků soutěže se rozhodne až v dalším utkání. To se hraje už na palubovce pražského týmu.

Basketbalistky USK v Eurolize
zdroj: ČTK

Pražanky doma Rivas jasně porazily 77:58, ale na hřišti soupeře se jim zápas nevydařil. Přitom začaly dobře a Danielle Robinsonová navázala na podařený výkon z prvního duelu, když se podílela na prvních čtyřech koších USK.

Po vyrovnané první čtvrtině však přišlo ze strany USK střelecké trápení a chyby. České mistryně nedaly čtyři minuty ani bod a výsledkem byla šňůra domácích 12:0 a zisk desetibodového náskoku. Nedařilo se ani bránit klíčové hráčky Rivasu, rozstřílela se zejména španělská reprezentantka Laura Nichollsová. Ve třetí čtvrtině daly hráčky USK dokonce jen šest bodů a Madrid držel dvouciferný náskok.

Natálie Hejková, trenérka USK: "Šly jsme do play-off s tím, že by bylo sice hezké postoupit po dvou zápasech, ale také jsme věděly, že máme případný třetí zápas doma. Což je výhoda. Věřím, že to doma uhrajeme, protože kvalita je na naší straně."

V poslední části se Pražanky přece jen vzepřely a hlavně zásluhou Jeleny Dubljevičové, autorky 22 bodů, snížily dvě minuty před koncem na pět bodů. Další útok však neproměnily a Rivas už si vítězství pohlídal. USK prohrál potřetí v této euroligové sezoně a zároveň nejvyšším rozdílem, protože předtím zaostal o bod a o dva.

"Potvrdilo se, že poslední krok je nejtěžší. Dnes jsme se porazily samy, nezvládly jsme to v hlavách. Nehrály jsme jako tým," řekla trenérka Hejková. "Hrály jsme v útoku hrozně staticky a individuálně. Bylo to ještě statičtější než v nepovedené první čtvrtině v úvodním zápase. Dát 57 bodů, to je hrozně málo," konstatovala Hejková.

Osmifinále Evropské ligy basketbalistek - 2. zápas:

Rivas Madrid - ZVVZ USK Praha 62:57 (18:18, 37:30, 50:36)

Nejvíce bodů: Nichollsová 22, Eldebrinková 13, Allisonová 11 - Dubljevičová 22, Vaughnová 9, Robinsonová 8. Fauly: 20:20. Trestné hody: 16/11 - 17/16. Trojky: 3:3. Stav série: 1:1. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články