Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boj o druhé místo v tabulce extraligy stolních tenistů zatím vyhrává STEN marketing

Praha - DTJ Hradec Králové je vedoucím celkem extraligy a ve sbírání bodů i nadále pokračuje. Stolní tenisté Hradce Králové zvládli i páteční utkání v Havířově, v němž porazili domácí SKST Charvát Baník 4:0. Důležitý zápas se hrál ale na pražské Kotlářce. Utkání mezi SF SKK El Niňo Praha a STEN marketingem HB Ostrov Havlíčkův Brod bylo bojem o druhé místo v tabulce. A přestože úvod patřil stolním tenistům úřadujícího českého šampiona, nakonec se po zdařilém obratu ve skóre z vítězství 4:2 radoval hostující celek.

Stolní tenisté úřadujícího českého mistra, SF SKK El Niňo Praha, nastoupili do přímého souboje o druhou příčku v tabulce bez svého zraněného a také nejzkušenějšího hráče Antonína Gavlase. Přesto začali lépe a díky bodům Davida Reitšpiese a Tomáše Treglera vedli 2:0. Pak ale Pavel Širuček porazil v pěti setech Michala Obešla a nastartoval sérii vítězných zápasů ambiciózního celku z Vysočiny. Josef Šimončík si svou hrou vynutil srovnání výsledku, když přehrál ve třech setech Tomáše Treglera a stav byl 2:2. Další body STEN marketingu přidali v následujících utkáních nejlepší hráč zápasu Pavel Širuček a Petr Korbel. Hosté se díky dnešnímu vítězství na pražské Kotlářce hodně přiblížili druhému místu v tabulce, které znamená přímý postup do semifinále play-off.

Královéhradečtí stolní tenisté nenašli přemožitele ani ve svém sedmnáctém utkání letošního ročníku české extraligy. Trojlístek zkušených borců kolem trenéra Martina Lučana potvrdil dobrou formu i v Havířově, kde zvítězil 4:0. Stolní tenisté DTJ Hradec Králové se díky tomu stali vítězem základní části české extraligy mužů a půjdou do play-off z nejvýhodnější pozice.

V Ostravě se hrál souboj dvou týmů, které se potkají i v nadstavbovém play-out o 7. až 10. místo. Dramatické utkání skončilo po remíze 3:3 dělbou bodů, o kterou se nejvíce zasloužili dva juniorští reprezentanti České republiky - Tibor Pavlík na straně domácích a Tomáš Málek v dresu Kotlářky. Oba mladí hráči vybojovali pro své týmy po dvou bodech.

Do konce základní části české Extraligy mužů ve stolním tenisu zbývá odehrát šest zápasů. Ten závěrečný je na programu v úterý 25. února v Ústí nad Labem, kde se utká domácí Slavoj Severotuk se Sokolem Králův Dvůr.

SF SKK EL Niňo Praha - STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod 2:4

David Reitšpies – Josef Šimončík 3:2 (-9,3,6,-3,8), Tomáš Tregler – Petr Korbel 3:0 (5,5,9), Michal Obešlo – Pavel Širuček 2:3 (-9,-9,8,7,-7), Tomáš Tregler – Josef Šimončík 0:3 (-8,-9,-9), David Reitšpies – Pavel Širuček 0:3 (-10,-9,-9), Michal Obešlo – Petr Korbel 2:3 (-10,10,-6,7,-8).

SKST Charvát Baník Havířov - DTJ Hradec Králové 0:4

Marek Čihák – Peter Šereda 2:3 (4,7,-9,-1,-4), Michal Beneš – Ľubomír Pištej 0:3 (-12,-5,-2), Jakub Fígeľ – Martin Olejník 0:3 (-7,-5,-4), Michal Beneš – Peter Šereda 1:3 (-8,7,-2,-2).

TJ Ostrava KST - SK Kotlářka Praha 3:3

Jakub Crha – Petr Kaucký 2:3 (-9,11,11,-8,-8), Tibor Pavlík – Stanislav Kučera 3:0 (5,6,3), Karel Karásek – Tomáš Málek 0:3 (-6,-10,-6), Tibor Pavlík – Petr Kaucký 3:2 (-9,-8,10,7,8), Jakub Crha – Tomáš Málek 2:3 (-4,-9,4,8,-4), Karel Karásek – Stanislav Kučera 3:0 (6,9,11).

Zdroj
ping-pong.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články