Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ve finále poháru házenkářů se Jičín utká s pražskou Duklou

Praha - Házenkáři mistrovského Jičína, kteří ve včerejším semifinále vyřadili Karvinou, se ve finále Českého poháru utkají s Duklou Praha. Ta v druhém semifinále porazila Frýdek-Místek nejtěsnějším poměrem 27:26, když dvě vteřiny před koncem vstřelil rozhodující gól Radek Mráz.

Brankář Jičína Filip Veverka
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

V první půli odskočili Pražané šňůrou pěti branek soupeři na 10:6. Náskok si pak Dukla udržovala až do 50. minuty, ale Frýdek-Místek v závěru přidal a dokázal vyrovnat. Vedle střelce Mráze se dalším strůjcem postupu domácího celku stal brankář Tomáš Petržala.

Mistrovský Jičín, který v semifinálovém zápase postrádal nemocného Zemana, vedl po vyrovnané první půli nad Karvinou nejtěsnějším rozdílem 12:11. Po změně stran převzala iniciativu Karviná a otočila na 15:18, především mladík Čurda se pak ale postaral o další obrat.

Dvě minuty před koncem rozjásal jičínské publikum gólem na 24:23 Král a postup domácího týmu do finále pak definitivně potvrdil nejlepší střelec utkání Čurda svým osmým gólem v zápase. Jičínští si finále poháru zahráli i loni.

Semifinále Českého poháru házenkářů:

Dukla Praha - Frýdek-Místek 27:26 (13:9)
Nejvíce branek: Šůstek 7, Kotrč 6, Mráz 6/2 - Dyba a Hečko po 7. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/2. Vyloučení: 3:9. Diváci: 60.

Jičín - Karviná 25:23 (12:11)
Nejvíce branek: Čurda 8, Král a Hlava po 4 - Chudoba 6/3, Vančo 5, Sliwka 4. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 0 - 4/3. Vyloučení: 4:2. Diváci: 320.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články