Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hvězdný Rodriguez ustoupil úřadům a přijal roční trest za doping

New York - Hvězdný baseballista Alex Rodriguez přijal svůj disciplinární trest a definitivně tak vynechá celou letošní sezonu MLB. Pálkař New Yorku Yankees chtěl původně proti nejdelšímu distanci za doping v historii soutěže bojovat u federálního soudu, v pátek nicméně svou žalobu stáhl.

Rodriguez tak ukončil soudní spor necelý měsíc poté, co arbitráž potvrdila jeho sezonní distanc. Arbitrátor Fredric Horowitz sice snížil jeho suspendaci z 211 na 162 zápasů, což ale stejně pro Rodrigueze znamená rok bez baseballu a ztrátu většiny z 25 milionů dolarů, které mu podle smlouvy náleží od Yankees. 

Trojnásobný nejlepší hráč ligy se tak stal posledním čtrnáctým baseballistou, který akceptoval svůj trest v souvislosti s vyšetřováním floridské laboratoře Biogenesis of America, jež údajně dodávala sportovcům zakázané látky. Rodriguez již dříve označil svůj distanc za hon na čarodějnice a obvinil vedení MLB, že mu chce zničit kariéru. 

Jeho páteční krok přivítala i hráčská unie, jejíž některé členy naštval tím, že ve snaze zvrátit trest zažaloval i ji. "Alex Rodriguez udělal správnou věc. Jeho rozhodnutí přenést se přes to je v zájmu všech," uvedli nyní představitelé unie. 

Čtrnáctinásobný účastník Utkání hvězd Rodriguez se tak bude moci vrátit do MLB ve svých devětatřiceti letech. S Yankees má smlouvu až do roku 2017, měl by si vydělat 61 milionů dolarů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články