Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Černý dvouden Opavanů. Po Jindřichově Hradci nestačili ani na Nymburk

Nymburk – Dva dny, dva venkovní zápasy a dvě prohry. To je bilance basketbalistů Opavy, kteří po čtvrteční porážce od Jindřichova Hradce nestačili v lize ani na vedoucí tým tabulky Nymburk, kterému podlehli 65:95. Slezané se kvůli tomu propadli z třetího místa na páté.

Thomas Massamba z Nymburka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Lídr tabulky Nymburk vyhrál i patnáctý zápas v domácí soutěži, jeho nejlepším střelcem byl dnes Benda se 14 body. Za Opavu dal o bod více Dukanovič.

"Včera jsme smolně prohráli, proto jsme dnes chtěli dostat do rotace více hráčů. Kluci, kteří nedostávají tolik šancí, si mohli zahrát proti super týmu," řekl opavský kouč Petr Czudek, jenž si pochvaloval úvod zápasu. "Měli jsme velice dobrou první čtvrtinu, když se soupeř rozehříval. Kdyby nedal Ilievski tu trojku přes celé hřiště, mohli jsme prohrávat jen o dva body, což by bylo pro nás dobré vysvědčení," uvedl k první desetiminutovce.

S přibývajícím časem přidal Nymburk na agresivitě v obraně a rozdíl ve skóre narůstal. "I když jsme se s nimi snažili běhat a bránit jim v rychlém protiútoku, byl jejich přechod na naši polovinu velice rychlý. Do hry se dostali ostatní hráči Nymburka, kteří přinesli energii a chuť, protože si chtějí vzít svoje minuty. Tím drželi vysoké tempo," řekl Czudek.¨

Nymburský trenér Kestutis Kemzura nebyl spokojen se vstupem do zápasu ani s tím, jak si v úvodu druhého poločasu vedla základní sestava. "Neztratila sice náskok, ale nepřidala nic navíc. Proto přišli hráči z lavičky, kteří odvedli dobrou práci v obraně a nedovolili Opavě další snadné koše," prohlásil.

Nymburk - Opava 94:65 (24:19, 48:34, 69:45)

Nejvíce bodů: Benda 14, Massamba a Houška po 13, Mahalbašič 11, Simmons 10 - Dukanovič 15, Dokoupil 13, Kramný 8. Rozhodčí: Dolinek, Kučerová, Heinrich. Fauly: 21:21. Trestné hody: 20/17 - 11/7. Trojky: 7:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články