Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nymburk nezaváhal ani v třináctém zápase, vyhrál i Prostějov

Praha – Že v NBL těžko hledají konkurenci, opět potvrdili basketbalisté Nymburka. Jasný lídr porazili Pardubice 93:55 a vyhrál i třináctý ligový zápas v sezoně. Dařilo se i druhému, který v minulém kole právě na palubovce Pardubic zaváhal, tentokrát přehrál Kolín rovněž s přehledem 93:63.

"Jsme pochopitelně rádi, že po špatném pocitu z Pardubic přišlo jednoznačné vítězství, které mohlo být ještě výraznější," řekl po zápase trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

"Chvílemi nás brzdily ztráty a také útočný doskok soupeře, kterému jsme umožnili dvacet opakovaných střeleckých pokusů. Hlavně v první čtvrtině, kdy jsme dostali tři trojky, se zdálo, že budeme mít problémy," uvedl Choleva.

Prostějovští hráči ale útok Kolína brzy zastavili a v třetí čtvrtině hosty zlomili. Kouč Kolína Predrag Benáček byl ze hry svých svěřenců zklamaný.

"Náš problém je v tom, že především domácí hráči nevěří, že je možné Prostějov porazit. Ve chvíli, kdy se Orli dostali do vedení, složili zbraně," zlobil se. Mužstvo podle něj srážela špatná střelba v kombinaci s dobrou obranou domácích.

Nymburský trenér Kestutis Kemzura uznal, že Pardubicím uškodila absence Bohačíka a Muirheada. "Zejména v prvním poločase ale domácí předvedli dobrou taktiku a dařilo se jim trestat naše chyby. Na konci poločasu se nám ale rozstřílel Dylan Page a po přestávce jsme začali hrát mnohem lépe v obraně. Jsem rád, jak zápas odehráli hráči, kteří nehrají tolik minut," řekl Kemzura.

Pardubického kouče Dušana Bohunického vystoupení jeho svěřenců zklamalo. "Po euforii, kterou jsme zažili po Prostějově, se cítím po dnešním zápase úplně frustrovaný z výkonu, který jsme předvedli. Můžeme narazit na lepší tým, jako je Nymburk, ale nikdy nesmíme sklopit hlavu a dostat se do situace, že nebojujeme," prohlásil.

Basketbalová liga mužů:

Nymburk - Pardubice 93:55 (24:17, 46:29, 72:35)
Nejvíce bodů: Page 22, Palyza 15, Hruban 13, Benda 11 - Nelson 14, Čarnecký 9, Pospíšil 7. Rozhodčí: Kučera, Kurz, Večeřa. Fauly: 19:19. Trestné hody: 20/16 - 11/8. Trojky: 7:5.

Prostějov - Kolín 93:63 (18:11, 40:29, 76:49)
Nejvíce bodů: Kohout 20, Pandula 16, Slezák 15 - Mitchell 14, Machač 10, Field 9. Rozhodčí: Vyklický, Matějek, Komprs. Fauly: 18:28. Trestné hody: 27/19 - 11/8. Trojky: 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články