Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Prostějovské volejbalistky znovu nezaváhaly, Brno si zajistilo část vítězů

Praha – O pětici týmů, které si zahrají v extralize volejbalistek část vítězů, je rozhodnuto. Tři kola před koncem základní části si účast v elitní části zajistily hráčky Brna, které porazily Olomouc 3:1. Šesté Ostravě tak nepomohla ani výhra nad Štenberkem. Jihomoravanky doplnily Prostějov, Olymp, Frýdek-Místek a právě Olomouc.

Prostějovské mistryně posledních pěti let nechaly Frýdku-Místku třetí set, jinak měly jasně navrch. "Tři sety jsme zvládli velice dobře, bohužel třetí se nám vůbec nepovedl. Začali jsme v něm hrát lehkomyslně v útoku, polevili jsme i na podání a z nižší koncentrace pramenilo zbytečně moc chyb. Naštěstí šlo jen o dílčí výpadek," řekl trenér Miroslav Čada.

Olomoucké hráčky, které před Vánoci jako první připravily Prostějovu bodovou ztrátu, nezvládly ani druhý zápas v novém roce. Před dnešní domácí prohrou s Královým Polem neuspěly ve čtvrtek v Praze na Olympu. Ten měl dnes volno, zápas s brněnským týmem SG si předehrál v pátek.

Uniqa extraliga volejbalistek - 15. kolo:

Olomouc - KP Brno 1:3 (-22, -16, 22, -21)
Nejvíce bodů: Napolitano Šenková 17, Tinklová a Košická po 9 - Širůčková 20, Vyklická 17, Michalíková a Onderková po 12.

Ostrava - Šternberk 3:0 (26, 16, 19)
Nejvíce bodů: Starzyková 15, Polášková 12, Michalkiewiczová 10 - S. Janečková 13, M. Janečková a Oborná po 7.

Prostějov - Frýdek-Místek 3:1 (17, 12, -21, 13)
Nejvíce bodů: Malečevičová a Steenbergenová po 16, Hutinská 15 - Gambová 13, Kubová 10, K. Vašinová 7.

Přerov - Slavia Praha 0:3 (-23, -18, -21)
Nejvíce bodů: Holičová 9, Gálíková a Dedíková po 8 - Vinecká, Adlerová a Hanzlová po 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články