Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Veselý dal dva body, Washington však s Denverem prohrál

Washington - Basketbalisté Washingtonu prohráli v pondělním utkání NBA na svém hřišti s Denverem těsně 74:75. Jan Veselý odehrál za poražené 20 minut, připsal si dva body a tři doskoky. Český reprezentant se do hry znovu dostal jako první náhradník, proměnil jeden ze dvou střeleckých pokusů z pole a nevyužil dva trestné hody.

Washington - Denver
zdroj: ČTK

Washington vedl ve třetí čtvrtině o 12 bodů, ale ani to mu k desáté výhře v sezoně nestačilo. Denver poslal definitivně do vedení Kenneth Faried 32 sekund před koncem. Wizards poté nevyužili hned čtyři šance na obrat, z toho dvě promarnil John Wall, jenž byl i tak s 20 body nejlepším střelcem utkání. Za Denver nastřílel 17 bodů Wilson Chandler. Náhradníci Nuggets v čele s autorem 16 bodů Natem Robinsonem přehráli domácí lavičku v poměru 34:5.

"Naše lavička musí přispět více body než pěti. Naše produkce nemůže stát jen na čtyřech hráčích," posteskl si trenér Wizards Randy Wittman. Sacramento porazilo favorizovaný Dallas 112:97, přestože mělo k dispozici jen deset hráčů. K utkání ještě nebyli připraveni Rudy Gay, Aaron Gray a Quincy Acy, kteří byli do kalifornského klubu vyměněni z Toronta. Bez nových posil se Kings spoléhali na DeMarcuse Cousinse (32 bodů a 19 doskoků) a Derricka Williamse, jenž si 31 body vylepšil osobní maximum.

Dallas porazil Sacramento v 15 z předchozích šestnácti duelů, ale tentokrát v průběhu zápasu prohrával až o 24 bodů. Charlotte přehrálo Golden State 115:111. Domácím hrdinou byl Kemba Walker, jenž nastřílel posledních patnáct bodů svého týmu. Díky tomu Bobcats odrazili nápor Warriors, kterým nepomohlo ani 43 bodů Stephena Curryho. Hráči Portlandu si výhrou na palubovce Utahu 105:94 upevnili první místo v Západní konferenci. Za vítěze dal 24 bodů LaMarcus Aldridge.

Výsledky NBA:

Charlotte - Golden State 115:111, Memphis - Orlando 94:85, Philadelphia - LA Clippers 83:94, Sacramento - Dallas 112:97, Utah - Portland 94:105, Washington - Denver 74:75 (za domácí Veselý 2 body, 3 doskoky).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články