Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Házenkářská reprezentace prohrála v Dánsku i třetí přípravný zápas

Aarhus (Dánsko) - Ani poslední přípravný zápas na turnaji v Dánsku nevyšel českým házenkářkám podle jejich představ. Svěřenkyně Jana Bašného podlehly i ve svém třetím duelu, když ve svém závěrečném vystoupení nestačily na domácí B-tým 27:31. Mistrovství světa v Srbsku startuje 7. prosince.

České házenkářky
zdroj: ČT sport

Kouč Bašný na závěr turnaje šetřil některé hráčky před vstupem do mistrovství, nechal odpočívat například Helenu Štěrbovou i Ivetu Matouškovou. "Nechtěl jsem riskovat jejich zdravotní stav, a tak nefigurovaly ani v zápise o utkání," řekl Bašný. Navíc mu v Dánsku chyběly tři opory - brankářka Raníková, zkušená Vítková a její mostecká spoluhráčka Martinková. Všechny mají zdravotní problémy.

Češky i tak proti dánskému "béčku" ještě v 51. minutě držely nerozhodný stav 25:25, koncovka jim ale nevyšla. Po páteční prohře se Španělskem a sobotní porážce od dánského A-týmu tak neuspěly ani ve třetím duelu. "Jsem nespokojený po každé prohře, ale jak jsem avizoval před odletem do Dánska, na tomto turnaji nám šlo více než o výsledky o vyzkoušení různých variant sestavy. Teď se znovu sejdeme ve středu v Luhačovicích, kdy se rozhodne o nominaci na světový šampionát," uvedl trenér Bašný.

Dánsko "B" - ČR 31:27 (17:11)

Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Luzumová 4, Keclíková, Kutlvašrová 5, Chrenková 1, Knedlíková 1, Salčáková 2, Selucká, Crhová, Černá 4, Hrbková 3, Poznarová 1, Borovská 5, Růčková 1. Rozhodčí: Stenrand, Birch (oba Dán.). Vyloučení: 3:0. Diváci: 1182.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články