Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dentinho si zamiloval Česko a věří, že se Chrudim do Final Four dostane

Praha – Mohl hrát v zahraničí za mnohem věhlasnější celky, přesto i nadále zůstává v Chrudimi. Brazilec Dentinho po ročním angažmá v portugalské Benfice Lisabon již druhou sezonu opět kope v dresu českého mistra a, i když se po zranění teprve dostává do formy, věří, že Chrudimi pomůže postoupit do Final Four. "Je to sen náš i našich fanoušků. Myslím, že máme šanci," řekl třicetiletý útočník. Další zápas Chrudimi, tentokrát proti Lokomotivu Charkov, sledujte v přímém přenosu na ČT sport nebo našem webu od 20:00.

Chrudimský Dentinho v zápase se Slavií
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Dentinho, celým jménem Emerson Júnior de Lima, patří v kádru Era - Packu k nejzkušenějším. Kromě české ligy má zkušenosti s portugalskou a kazašskou, v níž nastupoval dvě sezony v dresu úřadujícího vítěze UEFA Futsal Cupu Kairat Almaty. Před letošní sezonou mohl znovu okusit další z elitních soutěží, jelikož měl  spoustu zajímavých nabídek. On se ale rozhodl pro Chrudim.

"V létě jsem měl nabídky z ciziny, ale nemyslím na jiné angažmá. V Chrudimi mám platnou smlouvu a jsem tady šťastný," řekl Dentiho, jenž v minulém ligovém ročníku nasázel padesát branek a stal se nejlepším střelcem celé soutěže.

V tom nynějším se mu však tolik nedaří. Po zranění se teprve dostává do formy a prozatím má na kontě dvě branky a tři asistnce. V Chrudimi je ale velice spokojen. "Moc se mi tady líbí. Chrudim mi připadá jako malé, klidné město. Ve volném času se jezdím podívat do Pardubic nebo do Prahy. Ta je skutečně krásná. Českou republiku a Chrudim mám rád a chtěl bych zde zůstat," prozradil brazilský střelec, jenž v české lize vstřelil celkově již devětaosmdesát branek.

Jeho velkou motivací je i úspěch s Era-Packem UEFA Futsal Cupu, do něhož Chrudim na domácí půdě vstoupila vysokou výhrou 9:1 nad rumunským Targu Mures. Jejich dalším soupeřem však bude ještě šampion z ročníku 2011/12 a největší favorit na postup Barcelona nebo Lokomotiv Charkov. Dentinho však věří, že český mistr může uspět. "Je to sen náš i našich fanoušků. Myslím, že máme šanci. Takový Kairat v minulém ročníku dokázal porazit Barcelonu a pak celou Ligu mistrů vyhrát," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dentinho si zamiloval Česko a věří, že se Chrudim do Final Four dostane
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články